Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Gužve u prometu

Šibenik: Zbog spore rekonstrukcije mosta ugrožena sezona!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Šibenskom području prijeti prometni kolaps. Rekonstrukcija mosta traje već pet mjeseci i ne nazire joj se kraj.

Upravo to moglo bi tamošnja turistička mjesta stajati dobrog početka sezone. Ako se ne dovrši rekonstrukcija poveznice najatraktivnijih mjesta Šibenika, Vodica, Primoštena, turisti neće trpjeti gužvu i lako bi mogli u druge krajeve.

Pročitajte i ovo Kružni tok u Koprivnici stoje i stari znakovi VIDEO Nije svima sjeo novi kružni tok, vozači su zbunjeni: Čak voze i preko njega Policija, ilustracija Očevid u tijeku Tragedija u rano jutro: Sletio automobilom s ceste i poginuo

'Mislim da je neoprostivo i maksimalno neodgovorno da ti radovi toliko traju', tvrdi Ante Županović, gradonačelnik Šibenika. Nespremni su turistički biseri Šibenik, Vodice, Primošten, Murter i još mnoga manja mjesta. Pet mjeseci usporenog prolaska jednim trakom domaćim vozačima diže kosu na glavi.

Promet je u sezoni nemjerljivo gušći, turisti nimalo tolerantni. Rokovi završetka probijani su zbog raspadanja dotrajalog asfalta iz 60- tih. U Hrvatskim cestama nemoćno sliježu ramenima. 'Nama je potpuno jasno da je ovakvo stanje neizdrživo, ali...', rekao je Branko Kužina iz Hrvatskih cesta.

Alternativna rješenja za strance nisu predviđena. Ako se promet ljeti bude odvijao jednim trakom, mnogi će gosti prekrasan pogled s mosta zamijeniti za destinacije do kojih se dolazi širim i prohodnijim cestama.




 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene