Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kao zajednička tvrtka

Šibenik započinje s projektom grada hotela!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Po uzoru na talijanske ili španjolske stare gradske jezgre, gdje svi turistički djelatnici funkcioniraju kao zajednička tvrtka, Krešimirov grad - Šibenik počeo je s projektom grada hotela.

Svi iznajmljivači apartmana, vlasnici restorana i još niz ostalih turističkih djelatnika ujedinili bi se u jednu agenciju te se pretvorili u hotelsku tvrtku. U Istri postoji ideja da pod isti krov uđu seoska gospodarstva.

Pročitajte i ovo Nova Gradska knjižnica i društveno-kulturni centar - vizual - 7 Napokon kreće Početak gradnje velikog kompleksa na Paromlinu: "Radovi počinju idućeg tjedna i trebali bi trajati dvije godine" Ubojstvo u Šibeniku Tri osumnjičenika uhićena Šibenik zavijen u crno zbog brutalnog ubojstva: Policija složila mozaik tučnjave u kafiću

Vrlo često se gosti izgube u prostoru i tada najčešće zamole najbližeg konobara da postane tuistički vodič i objasni gdje bi mogli prespavati, večerati ili kupiti suvenir. 'Ima jako puno ljudi koji ne znaju gdje prespavati ili pojesti nešto', kazao je ugostitelj Zlatko Vukičević.

Grad se neće doslovno pretvoriti u veliki hodnik s nizom prostranih soba, ali svi će pod istu recepciju, postat će jedna hotelska tvrtka. 'Uvjet je da svi oni budu iste kategorije. Išla bi zajednička nabava, zajednička logisitika, zajednički logotip', objasnio je Dino Karadžole, direktor TZ-a Šibenik.

>> U Šibeniku se gradi luka nautičkog turizma!

Sobe svakog privatnika postale bi dio hotelskog lanca 'Stara gradska jezgra', a privatnici žele narasti u poslu kojim se bave. 'Ja imam deset apartmana i ja sam mali. Ako bude 50 ili 100, onda činimo cjelino i tako možemo izaći na Europske fondove', kazao je iznajmljivač Anton Dobra.

Djelovala bi zajednička recepcija, ali ne samo za prenoćište. Naći ćete tu dobar restoran, suvenire gradskih starina ili čak parkiralište. Oživjeli bi obrti koji zimu teško prežive.'Zimi je užasno, spašavaju nas Amerikanci koji s vremena na vrijeme dođu i naprave malo prometa', kazala je Josipa, dizajnerica nakita.

Ljeti se dobro radi, ali i zimi treba plaćati račune.'Svatko može iznajmiti u šestom ili sedmom mjesecu. Poanta je da mi to iznajmimo u jedanaestom, dvanaestom ili prvom i drugom mjesecu', kazao je Dobra.

Zajednička recepcija zamišljena za sve posjetitelje gradske jezgre trebala bi biti zatrpana potražnjom za šibenskim ljepotama.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene