Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ne može na Županijsku skupštinu

Šibenik: Petrini zaštitari opet nisu dali na sjednicu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Načelnik primoštenske općine Stipe Petrina, koji ne odustaje od vijećničkog mandata u šibensko-kninskoj Županijskoj skupštini, ni danas nije mogao ući na njezinu sjednicu jer mu to nisu dopustili zaštitari.

Petrina je pokušao mirno proći pokraj zaštitara, koji su stajali na ulazu u gradsku vijećnicu, gdje se održavala sjednica, ali je nakon kraće rasprave s njima od toga odustao. Županijska uprava, naime, osporila je Petrini pravo da kao načelnik općine istodobno bude županijski vijećnik pozivajući se na mišljenje ministra uprave Davorina Mlakara, koji je ustvrdio kako je riječ o dvjema nespojivim dužnostima. No, Petrina to mišljenje ne prihvaća kao obvezujuće te je dosad pokušavao doći na sve sjednice Županijske skupštine iako ga zaštitari nijednom nisu pustili.

Pročitajte i ovo Nasilnik zaposlenicama prijetio nožem naoružan nožem Drama u ljekarni: Razbojnik ozlijedio dvije žene i ukrao kutiju lijekova, pohod nastavio u domu zdravlja Benjamin Netanyahu Bijela kuća zabrinuta Izrael zabranjuje rad katarske medijske kuće: "Iznutra djeluje protiv Izraela"

>> 'Petrina ne može biti član Županijske skupštine'

Petrina je danas novinarima izjavio kako je ministar Mlakar drugačije tumačio zakon u istoj situaciji u općini Cestici, u Varaždinskoj županiji. 'Ministar je u tom slučaju utvrdio da se može govoriti o nespojivosti funkcija na istoj razini, a to i ja govorim cijelo vrijeme. Naime, ja ne mogu biti član zakonodavne vlasti općine Primoštena jer tu obnašam izvršnu vlast, ali nema nikakve zapreke, pravne i zakonske, da ne budem član Županijske skupštine', rekao je Petrina. Na sjednici je danas izglasovan i proračun Šibensko-kninske županije za iduću godinu od 127 milijuna kuna, što je 10 milijuna kuna manje nego ove godine. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene