Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uz stan od 200.000 eura

Šibenik: Lažni beskućnici tražili da im branitelji sagrade kuću

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stipe i Ane Brnadić iz Radonića kod Šibenika nedavno su u požaru ostali bez kuće. Veliku akciju obnove pokrenula je Udruga ratnika hrvatskog obrambenog rata 'Mi smo vaša djeca'.

Međutim, ispostavilo se da ovaj bračni par nije ostao bez krova nad glavom. Predsjednik Udruge, Petar Janjić Tromblon, doznao je da oni uopće nisu beskućnici, prenosi Slobodna Dalmacija. Brnadići imaju kuću u Šibeniku te su stambeno i materijalno zbrinuti.

Pročitajte i ovo Ivo Milatić - 1 Prešlo svaku mjeru HDZ-ov državni tajnik tulumario u noćnom klubu s investitorima kojima izdaje dozvole! Oporba: "Ovo je sukob interesa" Ilustracija Beskućnici u Zagrebu Koliko ih ima, nitko pouzdano ne zna, no nisu svi zaboravili na njih: Iz Grada pozivaju da se jave za pomoć

Udruga je za lažne beskućnike od donatora prikupila građevinskog materijala i namještaja u vrijednosti od 400.000 kuna. Gradovi Šibenik i Drniš uplatili su 40.000 kuna. Tromblon je rekao da je novac kojeg su građani uplaćivali trebao ovih dana sjesti na račun bračnog para, međutim tražili su od banke da blokira uplatu.

S prikupljenim materijalom i donacijama pomoći će se ocu osmero djece, Vedranu Ivačiću iz Sinja. Tromblon je dodao da je u planu do kraja godine gradnja četiriju kuća.  Druga kuća Brnadićevih je dvojni objekt s dva stana od po 60, 70 četvornih metara. Ne zna se je li Brnadić vlasnik oba stana. Na tržištu nekretnina u Šibeniku takav bi stan mogao dosegnuti prodajnu cijenu od 200-injak tisuća eura.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene