Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zubakov projekt na testu

Sesvetski Kraljevac: Mještani izrazili zabrinutost zbog štetnih utjecaja tvornice Crobus

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Priča o hrvatskim autobusima mogla bi neslavno propasti. Mještani Sesvetskog Kraljevca okupili su se danas kako bi izrazili zabrinutost zbog štetnih utjecaja tvornice koja se nalazi tek nekoliko metara dalje od njihovih kuća.

Investitor Pavo Zubak prije dva dana predstavio je projekt Crobus koji bi u sljedećih 10 godina trebao donijeti prihode u visini 2 milijarde kuna. No, njegova tvornica u Sesvetskom kraljevcu izgrađena je na temelju nezakonitih dozvola, odlučio je tako Upravni sud.

Pročitajte i ovo Radovi kod Osijeka - 3 Val gospodarskog razvoja Počela je izgradnja velike američke investicije u Hrvatskoj: "Već su počeli zapošljavati" Pucnjava u Sisku - 12 pucao po ljudima Mještani u šoku nakon pucnjave: "Optuživao je ljude da ga truju"

>> U Sesvetskom Kraljevcu otvorena tvornica autobusa!

Sud je donio odluku nakon tužbe mještana jer je u studiji utjecaja na okoliš zanemaren utjecaj na zdravlje.

Građani koji su se žalili na projekt Pave Zubaka kažu da je tvornica bespravno građena, da nema građevinsku ni lokacijsku dozvolu, kao i da se tvornica nalazi u središtu stambenog naselja, odnosno da s tri strane graniči sa stambenim objektima.

Također smatraju da nije uzeta u obzir činjenica da su prve kuće udaljene svega par metara od tvornice, kao i stvarno stanje na terenu i izgled naselja te da je samo par kilometara dalje gospodarska zona koja je udaljena od stanovnika i opremljena svim potrebnim sadržajima za obavljanje ovakve djelatnosti. Tužitelj također navode da otpadne i ostale komunalne vode nemaju riješenu odvodnju kao ni cijelo naselje, te da je peticiju protiv izgradnje tvornice potpisalo preko 700 građana.

Sud je donio odluku u njihovu korist, a tu je odluku potvrdilo Ministarstvo zaštite okoliša i prirode. Sada Zubak zbog potvrde te odluke tuži Ministarstvo. Bez obzira što je novi postupak u kojem Zubak tuži Ministarstvo zaštite okoliša i prirode u tijeku, on je odlučio ići u poslovni rizik i otvoriti tvornicu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene