Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ovaj put od djeda i bake

Sestre Galić odveli u Dječji dom jer su opet odlutale

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sestre Petra (12) i dvije godine mlađa Iris Galić, koje su u ponedjeljak nestale u Zaprešiću i idućeg dana pronađene iscrpljene i gladne desetak kilometara od svoga doma, u petak je socijalna služba iz Zaprešića odvela od bake Ivanke i djeda Zvonka, gdje su bile privremeno smještene, u Dječji dom Laduč.

Razlog je to što su u srijedu popodne djevojčice bez znanja staratelja odlutale od obiteljske kuće u selu Lukavec kod Velike Gorice, piše Večernji list.

Pročitajte i ovo Ilustracija Uslijedio šok "Molim vas, nemojte se bojati": Ispred dječjeg doma nepoznata osoba ostavila kovčeg opasan lancima Poziv: Dječji dom Lipik - 6 Poziv Domagoja Mikića Uz Petra Grašu, još je jedna poznata osoba izmamila osmijeh na lice djeteta u domu: "Nikada to neću zaboraviti"

"Djed im je popravio bicikle i rekle su se da će se voziti iza kuće. Ne mareći na naša upozorenja da se ne udaljuju, jednostavno su odlutale i nije ih bilo puna tri sata. Djed i ja pretražili smo svaki kutak u selu i oko njega. Kada smo vidjeli da ih ne možemo naći, pozvali smo policiju. Djevojčice su se nakon tri sata vratile kuću. Bile su gladne, mokre i uprljane jer su hvatale žabe i “školjke” na odvodnom kanalu. Vratile su se samo s jednim biciklom, a drugi su ostavile u jednoj grabi jer im se, kako rekoše, pokvario. Premrli smo od straha za njih" kaže baka Ivanka koja je od ponovnog šoka završila na hitnoj pomoći.

>> Sestre pronađene žive i zdrave, nestalo dvoje Osječana

Nakon ovoga bijega, više nismo bili sigurni da to neće pokušati opet. Cijeli slučaj morali smo prijaviti jer nas dvoje koji smo u godinama, oboje prešli sedamdeset godina, ne možemo stalno bdjeti nad njima. Htjeli smo im makar za ove blagdane pružiti osjećaj obiteljskog doma, ali one jednostavno imaju potrebu da odlaze od kuće – dodaje baka Ivanka.

Djevojčice se, kaže baka, nisu protivile odlasku u Dječji dom Laduč. Dapače, bile su vesele, a prilikom odlaska nisu pitale za roditelje. "Bile su vesele kada su odlazile. Izljubile su nas i sjele u automobil koji ih je odvezao" ističe baka Ivanka.

"Privremeno su smještena u dječji dom, ali nisu bježala od kuće" kaže majka Sanja. Baka Ivanka kaže da ona i njezin suprug nisu u mogućnosti brinuti se o djeci. Baka je teško bolesna, a njih dvoje prestari su za to. Međutim, uvjerena je da se o djeci ne mogu brinuti ni majka Sanja i otac Tomislav.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene