Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tko je popularan, a tko nepoznat?

Šest mjeseci Vlade HDZ-a i HNS-a: Andrej Plenković "potonuo", najpopularniji ministar Damir Krstičević

O premijeru Plenkoviću sve više građana ima negativno mišljenje (Foto: Dnevnik.hr) - 20
O premijeru Plenkoviću sve više građana ima negativno mišljenje (Foto: Dnevnik.hr) - 20 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija O premijeru Plenkoviću sve više građana ima negativno mišljenje (Foto: Dnevnik.hr) - 20 O premijeru Plenkoviću sve više građana ima negativno mišljenje (Foto: Dnevnik.hr) - 20 Foto: DNEVNIK.hr Damir Krstičević je najpopularniji ministar (Foto: Dnevnik.hr) - 5 Damir Krstičević je najpopularniji ministar (Foto: Dnevnik.hr) - 5 Foto: DNEVNIK.hr Tko su najpopularniji ministri? (Foto: Dnevnik.hr) - 8 Tko su najpopularniji ministri? (Foto: Dnevnik.hr) - 8 Foto: DNEVNIK.hr Tko su najpopularniji ministri? (Foto: Dnevnik.hr) - 16 Tko su najpopularniji ministri? (Foto: Dnevnik.hr) - 16 Foto: DNEVNIK.hr +16 Tko su najpopularniji ministri? (Foto: Dnevnik.hr) - 19 Galerija 1/21 >>
Premijera Andreja Plenkovića i njegovih 20 ministara ocijenili su građani u ekskluzivnom istraživanju Dnevnika Nove TV povodom šest mjeseci Vlade HDZ-a i HNS-a.

Sada je u odnosu na početak mandata 6 novih ministara. Tko je od ministara popularan, tko nepopularan, a tko nepoznat građanima?

PREMIJER NEGATIVAN, A TKO JE NAJPOPULARNIJI MINISTAR?

Pročitajte i ovo Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković na predstavljanju izbornog programa - 2 predstavljen program Plenković otkrio tko su iznenađenja na listama HDZ-a: Objavio koliko će podići plaće i mirovine Ministri - 4 U obilasku države HDZ-ovi ministri se rastrčali po cijeloj Hrvatskoj, ali tvrde da nisu u kampanji: "To su redovne aktivnosti"

Premijera Andreja Plenkovića pozitivnim ocjenjuje 44% ispitanika, a 50% negativno. Ne zna njih 6%. No još u siječnju pozitivan dojam o premijeru imalo je 72% ispitanika. Tako je on "potonuo".

Najpopularniji ministar je i dalje Damir Krstičević. O njemu pozitivan dojam ima 63% ispitanika, a negativan 22%, ne zna njih 15%.

Uspješna turistička sezona osigurala je drugo mjesto ministru Gariju Cappelliju. O njemu pozitivan dojam ima 62% ispitanika, a negativan njih 9%. Zanimljivo kako je ministar još u siječnju za većinu bio nepoznat, točnije njih 56%.

Ministar Medved i dalje je stabilan u vrhu popularnosti. O njemu pozitivan dojam ima 58% ispitanika, a negativan 22%, dok za njega ne zna ili nije čulo 20% građana.

Slično je i s Tomislavom Tolušićem, o kojem pozitivan dojam ima 56% ispitanika, a negativan 21%, dok ne zna ili za njega nije čulo 23% građana.

Ministrica Blaženka Divjak nakon 6 mjeseci našla se u vrhu po popularnosti. Pozitivnim je ocjenjuje 52% ispitanika, a negativno 19%. Za nju nije čulo 29% ispitanika.

O ministru Olegu Butkoviću građani isto misle sada kao i na početku godine. O njemu pozitivno misli 51% ispitanika, a negativno njih 24%. I dalje četvrtina birača ne zna za njega.

Zdravko Marić na početku godine bio je u vrhu. Većina građana i dalje o njemu ima pozitivan dojam, točnije njih 51%, ali raste broj nezadovoljnih i sada ih je 38%. Ne zna ili nisu čuli za ministra njih 11%.

Goran Marić je od početka godine, čini se, za građane "stabilno" pozitivan ministar. Takvim ga ocjenjuje 40% ispitanika, a negativno njih 36%, dok za njega nije čulo ili ne zna 24% ispitanika.

Novi ministar unutarnjih poslova Davor Božinović podijelio je građane. O njemu pozitivno misli 39%, negativno 30%, a ne zna ili za njega nije čulo 31% ispitanika.

Ministrica Gabrijela Žalac predvodi donji dio ljestvice. O njoj pozitivan dojam ima 39% građana, više nego u siječnju. No raste i broj onih koji o njoj imaju negativno mišljenje, sada ih je 21%, a i dalje za nju nije čulo 40% građana. U siječnju za 60% građana ministrica je bila nepoznata.

Nina Obuljen Koržinek
nije pokvarila imidž kod građana. O njoj pozitivan dojam ima 36% ispitanika, a negativan njih 25%, za nju nije čulo 39% ispitanika.

Milan Kujundžić
"potonuo" je s vrha prema dnu popularnosti. U ovom trenutku većina građana o njemu ima negativan dojam, točnije njih 57%, a pozitivan 35%. Zanimljivo, u siječnju je o njemu 54% građana imalo pozitivan dojam, a negativan samo 27%.

Tomislav Ćorić pozitivan je za 34% građana, a za njih 24% negativan, no i dalje 40% ispitanika za ministra nije čulo.

Svaki treći građanin o ministrici vanjskih poslova Mariji Pejčinović Burić ima pozitivan dojam, a njih 20% negativan. Zato 47% nije čulo ili ne zna ništa o ministrici.

Ministrica Nada Murganić također je "podijelila" građane. Njih 30% o njoj ima pozitivan dojam, a negativan 34%, ne zna ili nije čulo za ministricu 36% građana. Još u siječnju za ministricu nije čulo 60% građana.

Martina Dalić još je jedan član Vlade o kojem većina građana ima negativno mišljenje, točnije 54% ispitanika. Njih 29% o ministrici ima pozitivan dojam, a ne zna ili nije čulo za Martinu Dalić njih 17%.

Predraga Štromara birači ili ne znaju ili o njemu imaju negativan dojam, a tek onda ga ocjenjuju pozitivnim. 28% ispitanika o njemu misli pozitivno, negativno 34%, a njih 38% nije čulo ili ne zna ništa o ministru.

Za veći dio birača Marko Pavić nakon 6 mjeseci je nepoznanica. Njega ne zna 45% ispitanika, pozitivnim ga ocjenjuje 26%, a negativno 29% građana.

Sličan rejting među biračima ima i Dražen Bošnjaković. Pozitivnim ga ocjenjuje 24%, a negativnim 33% ispitanika, ne zna ništa o njemu 43%.

Ministar Lovro Kuščević i dalje je za većinu građana nepoznat. Naime, za njega nije čulo ili ne zna 60% ispitanika, pozitivnim ga ocjenjuje njih 21%, a negativnim 19%.

Istraživanje je za Novu TV provela agencija Ipsos na stratificiranom slučajnom uzorku od 600 punoljetnih građana Republike Hrvatske od 4. do 7. prosinca 2017. godine. Pogreška mjerenja je +/-4%.

Prvi dio istraživanja koji je objavljen u subotu možete pogledati OVDJE.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene