Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kad budilica nije dovoljna

Šest trikova za razbuđivanje!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mnogim je ljudima teško ustati rano ujutro i zvuk budilice već im u početku pokvari dan. Međutim, postoje načini kako da se što prije i što uspješnije razbudite.

Sljedećih nekoliko trikova koje je objavio Yahoo News, mogu vam pomoći da dan započnete sa što više energije i poletnosti.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nered pretvorite u red KORISNI SAVJETI Jednostavne navike koje će vas pripremiti za dan Slika nije dostupna S energijom se gubi moral Kada ne lažemo? Ako želite biti iskreni obavite razgovor do ručka

>> Buđenje u cik zore čini ljude mnogo sretnijima!

1. Proteini

Proteini 'uvjeravaju' vaš mozak i želudac da ih se dobro hrani i da su zadovoljni. Jedna je studija pokazala kako je njihov dnevni unos proteina pao ispod 15 posto ukupnih kalorija koje dnevno konzumiraju, bili su daleko gladniji nakon doručka i tijekom dana su jeli više manjih obroka nego oni koji su jeli dovoljnu količinu proteina. Dakle, za poticanje energije ujutro, korisno je primjerice pojesti tvrdo kuhana jaja.

2. Čokolada

'Kockica tamne čokolade ima dovoljnu količinu teobromina (sličan kofeinu), da vas razbudi', rekao je specijalist za kronični umor Jacob Teitelbaum. Također je puna antioksidansa te može smanjiti rizik od srčanog udara.

3. Kava

Kava je u studijama povezana s nekoliko zdravstvenih dobrobiti, uključujući smanjivanje rizika od raka kože za 20 posto, srčanog udara za čak 25 posto, te smrti uzrokovane rakom prostate za 60 posto.

4. Ustanite rano

Ljudi koji su budni dugo u noć jedu više brze hrane i konzumiraju više kalorija nakon 8 sati ujutro nego oni koji liježu ranije te stoga i doručkuju prije osam. Kasnije konzumiranje hrane jedan je od razloga problema koji mnogi vode s težinom i nedostatkom energije.

5. Pojedite nešto hrskavo

Zbog hrskave hrane morate utrošiti više truda prilikom žvakanja, što razbuđuje vaše mišiće. Savjet za jutarnju hrskavu hranu je jabuka – zdrava je i žvakanje ove voćke potaknut će rad mišića vašeg lica.

6. Napravite krevet

Prvo, napravljen krevet uskratit će vas želje da se ponovno zavučete u njega. Drugo, rasprostiranje plahta, također može potaknuti rad mišića i razbuditi vas.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene