Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Gradsko vijeće protiv

Senka Bulić nije prošla za ravnateljicu šibenskog HNK

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon gotovo petosatne burne rasprave, šibensko Gradsko vijeće nije imenovalo kazališnu umjetnicu Senku Bulić za obnašateljicu dužnosti ravnatelja šibenskoga HNK.

Iz koalicije SDP-HNS-HSP-nezavisni vijećnici za prijedlog o imenovanju, bez objašnjenja, nisu glasovali vijećnici HSP-a, a za prijedlog nisu glasovali ni vijećnici HDZ-a. Šibenski dogradonačelnik Franko Vidović (SDP) izjavio je novinarima kako 'koalicija u šibenskome Gradskom vijeću, što se njega tiče, više ne postoji', a to je potvrdio i drugi dogradonačelnik Petar Baranović (HNS).

Pročitajte i ovo Prosvjed mještana Kaprija - 1 Oglasilo se i ministarstvo Otočani prosvjeduju i ne daju trajektu da pristane: "Ovaj je put opasan po život..." Očevid u Šibeniku nakon pucnjave Istraga u tijeku Pucnjava u Šibeniku: Upucan muškarac, uhićen mladić, policija objavila nove detalje

>> Slučaj Scene Gorica: Kako je Senka Bulić brutalno potjerana

'Koalicija nije pukla, nego ju je razbio HSP, koji je bez ikakvih naznaka glasovao protiv prijedloga gradonačelnika Šibenika Ante Županovića te koalicijskih partnera u vijeću. Nakon svega ovoga, danas me je sram što sam dogradonačelnik Šibenika', rekao je Vidović. Istaknuo je kako sve to najbolje govori o 'ksenofobičnosti nekih političkih opcija u Šibeniku' te je zaključio kako je 'priča sa Senkom Bulić u Šibeniku na taj način završena'.

'Nije riječ o ksenofobiji'

Čelnik šibenskoga HDZ-a Tomislav Ninić rekao je kako 'nije riječ ni o kakvoj ksenofobiji' te da njegova stranka drži da bi u prijelaznom razdoblju, dok se ne raspiše natječaj za novog ravnatelja šibenskoga HNK i ne odabere novi čelnik, tu ustanovu trebao voditi netko iz matične kuće.

Pošto je dugogodišnji ravnatelj šibenskoga HNK Dragan Zlatović, zbog neslaganja s gradskim čelnicima, prije mjesec dana dao ostavku na tu dužnost, Kazališno vijeće predložilo je Senku Bulić za obnašateljicu dužnosti ravnatelja dok se ne izabere novi ravnatelj. Čelnici Šibenika nekoliko su puta isticali da bi na toj dužnosti željeli vidjeti Senku Bulić, a i ona je sama rekla kako bi joj to bio velik izazov. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene