Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Studenti prosvjedovali

Hrvatskim studijima promijenjen status, sad su dio Sveučilišta u Zagrebu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Senat Sveučilišta u Zagrebu donio je u utorak na sjednici Odluku o promjeni statusa Sveučilišnoga centra Hrvatski studiji u Sveučilišni odjel Hrvatski studiji, kao podružnice Sveučilišta u Zagrebu.

Za provedbu statusne promjene zadužena su privremena tijela Sveučilišnoga odjela Hrvatski studiji – pročelnik Sveučilišnoga odjela, Kolegij i Znanstveno-nastavno vijeće Sveučilišnoga odjela, ističe se u priopćenju sa Sveučilišta u Zagrebu.

Pročitajte i ovo Ilustracija Novi Sad Studenti napadnuti dok su lijepili plakate s podacima o lošem stanju menze Slika nije dostupna Sindikati tvrde: "Hrvatski studiji su pred gašenjem zbog opstrukcije sveučilišnog vodstva "

Sukladno odluci Senata, ova tijela imaju zadaću izraditi Pravilnik o ustroju i djelovanju Sveučilišnoga odjela Hrvatski studiji, donijeti druge opće akte te pripremiti studijske programe u skladu s prihvaćenim preporukama.

Postojeći odjeli Sveučilišnoga centra Hrvatski studiji nastavljaju rad kao odsjeci Sveučilišnoga odjela, a zaposlenici i vanjski suradnici zadržavaju sva prava stečena na temelju sklopljenih ugovora.

Studenti upisani na studije Hrvatskih studija imaju pravo završiti studij prema programu i uvjetima koji su vrijedili u trenutku njihova upisa, dodaje se u priopćenju.

Protiv te su odluke u utorak ispred Rektorata Sveučilišta u Zagrebu prosvjedovali studenti Hrvatskih studija ističući da se bore za to da njihova ustanova nakon toliko godina dobije status fakulteta. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene