Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Čobanković prekršio obećanje?

Seljacima prosvjednicima stigle kaznene prijave

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon prosvjeda, seljacima slijedi odlazak pred suca! Tako se ukratko može opisati epilog sedmodnevnih ožujskih seljačkih prosvjeda i blokada prometnica.

Državno odvjetništvo podignulo je optužne prijedloge protiv osmorice poljoprivrednika zbog napada na policajce. Seljaci kažu, ministar Čobanković nam je obećao da neće biti nikakvih kaznenih prijava. Čobanković odgovara, ništa nisam obećao! Molbe nisu prošle i Mato Kunić je traktor izvezao na cestu. Nakon prosvjeda, ekspresno je dobio sudski poziv! 'traže mi kaznu od 10 mjeseci zatvora, tri godine uvjetno', rekao nam je optuženi poljoprivrednik Mato.

Pročitajte i ovo Prosvjed njemačkih seljaka u Berlinu - 5 Veliki prosvjed VIDEO Tisuće traktora stigle u Berlin, sprema se kaos: Zatvoren centar grada Slika nije dostupna Savjet ministru 'Ukinite poticaje, neka sami zarađuju plaću!'

Na sudu su, uz Matu, završila još sedmorica prosvjednika. Državno odvjetništvo tereti ih za napad na policiju. Na pregovorima s ministrom poljoprivrede, kažu seljaci, nisu se tako dogovorili. 'Ministar nam je obećao da neće biti prijava i rekao da je razgovarao s ministrom Karamarkom. On je želio dati ustupak i pomoći da do privođenja ne dođe', kaže suorganizator prosvjeda seljaka iz ožujka ove godine.

Pregovarali su za istim stolom. No, imaju različite odgovore. 'U vrijeme pregovora, uopće nije bilo govora o kažnjavanju, ili nekažnjavanju onih koji su prekršili zakon', tvrdi ministar Čobanković. Prekršitelje zakona , kažu u policiji, ne može spasiti nitko, kamoli ministar poljoprivrede. 'Policiji ostaje samo poštovati zakon i da podnese kaznene prijave, tu nema mjesta nikakvim kalkulacijama', rekao nam je glasnogovornik MUP-a Krunoslav Borovec. No, seljaci kalkuliraju s novim prosvjedima. Vjeruju da su optužni prijedlozi samo upozorenje što bi im se moglo dogoditi izađu li i ovog ljeta na ceste.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene