Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prekinuli prosvjed

Seljaci se povukli s cesta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kako je za subotu dogovoren sastanak s ministrom poljoprivrede Petrom Čobankovićem, članovi Sindikata hrvatskih seljaka iza podneva su prekinuli 15-odnevni prosvjed i povukli se s vinkovačke južne obilaznice kod Jarmine.

Po riječima predsjednika sindikata Tomislava Pokrovca, prosvjed je prekinut i u ostalim županijama, a seljaci su se povukli ili se povlače s cesta na svim prosvjednim mjestima. Na prijepodnevnoj konferenciji za novinare Pokrovac je izrazio nadu kako će u subotu u pregovorima s ministrom Čobankovićem bit postignut dogovor kojim bi bili zadovoljni i prosvjednici i vlada.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nemaju novca za put do Zagreba Među seljake se uvukla nervoza, traktori se polako povlače Slika nije dostupna 'Jakovina nas ne zanima' Seljaci na pregovorima: U Ministarstvo poljoprivrede stigao i Slavko Linić

>> Seljaci deblokiraju prometnice, idu na novi sastanak s ministrom

Sindikat hrvatskih seljaka, među ostalim, traži da sve potpore u ratarstvu, stočarstvu i ribarstvu budu isplaćene u punim iznosima. Traže i da cijena plavog dizela bude jednaka i za ribare i za poljoprivrednike u iznosu od 4 kune, da se deblokiraju svi računi seljaka te izradi državna strategija poljoprivredne proizvodnje za idućih deset godina. (Hina)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene