Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sve manje na njivama

Seljaci ponovno prijete traktorima na cestama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
I ove bismo godine umjesto na njivama, traktore mogli gledati na cestama.

Otkupljivači još nisu ponudili cijenu pšenice pa seljaci traže pomoć resornog ministra Čobankovića. Poljoprivredna komora želi da Hrvatska banka za obnovu i razvoj s oko 600 milijuna kuna kreditira poljoprivrednike s kunom za kilogram pšenice.

Pročitajte i ovo Francuski seljaci blokirali autocestu - 2 Nezadovoljni radom vlade VIDEO Francuski seljaci blokirali autoceste: Konvoj traktora stvorio kaos oko Pariza, čeka se premijerov govor Prosvjed njemačkih seljaka u Berlinu - 5 Veliki prosvjed VIDEO Tisuće traktora stigle u Berlin, sprema se kaos: Zatvoren centar grada

Oni bi tada pšenicu mogli pohraniti i čekati povoljnu cijenu. Ako im se taj zahtjev u roku od osam dana ne ispuni, spremni su za cestu. Smatraju da bi se ove godine cijena mogla kretati od minimalnih kunu šezdeset pa do dvije i četrdeset za kilogram pšenice.

'Ako to tako ne bude onda Poljoprivredna komora više ne može kontrolirati seljačke udruge i više ne može kontrolirati seljake da oni pa čak i u turističkoj sezoni se ne odluče na neke radikalne mjere koje nisu popularne, a to su prosvjedi', kaže Mato Mlinarić, predsjednik Hrvatskih nezavisnih seljaka.

'Postoji prešutni dogovor između otkupljivača koji na taj način žele možda svu pšenicu pospremiti u skladišta koja su na raspolaganju, a da i nakon pospreme neće izaći s otkupnom cijenom', dodao je Stjepan Kunovec iz Hrvatske poljoprivredne komore.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene