Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Traktori opet na cesti

SDP-ovi i HDZ-ovi vijećnici udruženo protiv seljaka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jutros u 7 sati nezadovoljni seljaci okupljeni oko Sindikata hrvatskih seljaka traktorima su ponovno blokirali južnu vinkovačku obilaznicu kod Jarmine, državne ceste kod Gradišta i Bošnjaka na županjskom području te Ilače nedaleko od Tovarnika.

Vijećnici SDP-a i HDZ-a općine Jarmina kod Vinkovaca ujedinili su se protiv seljaka prosvjednika, koji blokiraju promet. Kao razlog navode to što im seljaci onemogućuju prolazak do Vinkovaca.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Kršili zakon Zbog OVOGA je policija ZAUSTAVILA seljake... Slika nije dostupna Nemaju novca za put do Zagreba Među seljake se uvukla nervoza, traktori se polako povlače

'Protiv prosvjeda nemamo ništa. To je pravo građana. Ali nismo za to da netko svojim prosvjedom ugrožava prava drugih građana, a u ovom slučaju je riječ o pravu na neometano prometovanje cestama', kazao je predsjednik vinkovačkog HDZ-a Tomislav Čuljak.

Dopredsjednik gradske organizacije HDZ-a vinkovački gradonačelnik Mladen Karlić ocijenio je kako se prosvjednici mimoilaze u stajalištima i zahtjevima koje ističu. 'Dok su jedni za poticaje, drugi priželjkuju rušenje vlade, a treći ističu neki posve drugi interes', kazao je Karlić.

Općinski vijećnik HSP-a, inače djelatnik Centra za razminiranje, upitao je Tomislava Pokrovca može li mu posuditi dva traktora da se blokira promet i kod razminiranja, jer to je od državnog interesa. Njegov kolega vijećnik iz SDP-a rekao je kako su seljaci 88 posto poticaja već ostvarili, a da on svoju plaću nije vidio puna četiri mjeseca.

>> Seljaci traktorima zablokirali vinkovačku obilaznicu

Prema riječima predsjednika sindikata Pokrovca, ponovno su blokirane i prometnice u Virovitičko-podravskoj županiji. Kaže da će blokirati ceste 'sve dok im se netko iz Vlade ne javi i ne ponudi razgovor'.

'Ne odustajemo od blokade i prosvjeda. Znamo zašto se borimo i što želimo i nećemo odustati', kazao je Pokrovac podsjetivši kako nezadovoljni seljaci traže da sve potpore u ratarstvu, stočarstvu i ribarstvu budu isplaćene u punim iznosima. Traže i da cijena plavog dizela bude jednaka i za ribare i za poljoprivrednike u iznosu od 4 kune kao i da se deblokiraju svi računi seljaka te izradi državna strategija poljoprivredne proizvodnje za idućih deset godina.

S prosvjedima u Vukovarsko-srijemskoj županiji seljaci su započeli u petak kod Jarmine, Gradišta i Ilače upozoravajućom dvosatnom a zatim i trajnom blokadom prometnica. Nakon što je u subotu otvoreno prosvjedno mjesto kod Bošnjaka, jučer je bila prekinuta blokada u obje županije. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene