Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Neće 1,35 kuna po kilogramu

Seljaci nezadovoljni otkupnom cijenom pšenice

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
I ove će se godine, baš kao i prethodnih, proizvođači i otkupljivači natezati oko cijene pšenice.

U Hrvatskoj je ove godine proizvedeno oko 700 tisuća tona pšenice. Ona je u silosima, a proizvođači još uvijek čekaju otkupnu cijenu. Kunu i 35 lipa, koliko im za kilogram nude otkupljivači, za mnoge je poljoprivrednike neprihvatljiva cijena. Tim više što se u zemljama u okruženju cijena penje i do kunu i 88 lipa za kilogram pšenice.

Pročitajte i ovo Ilustracija Upućeni trgovci potvrdili Rusija prodala pola milijuna tona pšenice po nižoj cijeni jednom od najvećih svjetskih uvoznika Ilustracija Šteta više tisuća eura Nećete vjerovati što je ukrao lopovski dvojac: Sjeli su u kombajn...

>> I ministar Jakovina zadovoljan žetvom pšenice

"S ovom kvalitetom koju smo požnjeli i ponudili našim otkupljivačima, s ovom cijenom od 1,35 kuna, ne možemo biti nikako zadovoljni, tim prije što na europskim burzama u zadnjih mjesec dana cijene izuzetno rastu", kaže Matija Brlošić iz Hrvatske poljoprivredne komore.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene