Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Piće i hrana su osigurani'

Seljaci nastavljaju prosvjede: 'Pozivamo sve poljoprivrednike da se pridruže'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Seljaci nastavljaju prosvjede, odlučili su predstavnici udruga poljoprivrednika iz sedam županija na današnjem sastanku u Jugovu Polju kod Virovitice.

I dalje traže da na sastanku, koji im je, kako navode, potvrdio predsjednik države Ivo Josipović, bude i premijer Zoran Milanović.

Pozvali su sve koji žive od poljoprivrede da im se pridruže, a zbog blagdana Velike Gospe sutra će na prosvjednim mjestima propuštati hodočasnike.

Predsjednik Poljoprivredne komore Brodsko-posavske županije Antun Vrakić pozvao je sve prosvjednike da u petak, 16. kolovoza, blokiraju ceste, ali da što manje smetaju građanima. Dan kasnije, 17. kolovoza, na zahtjev grupe žena, kazao je, kreće se na hodočašće u Zagreb.

Pozvao je javne medije da organiziraju okrugle stolove na kojima će poljoprivrednici iznijeti svoje probleme.

Lucija Šifner pozvala je sve žene na Križni put na koji kreću u subotu u 10 sati iz Đakova. Hrana i piće, naglasila je, bit će osigurani.

Pročitajte i ovo Zvonimir Mršić, Zoran Milanović Greška Milanovićev bliski kolega: ''Je li sada svima jasno?'' Zoran Milanović komentar Lane Ružičić Zoran Milanović tipka...

>> Sve napetije: Prosvjednici traktorima htjeli blokirati granične prijelaze

'Treba nam dobra volja, snaga i da pokažemo našim predstavnicima ministrima Jakovini i Liniću da nisu naši ljudi tu samo da kukaju, da oni vide da je stvarno teško, valjda će netko tako ozbiljno shvatiti ili u svijetu ili kod nas', kazala je Šifner.

Predsjednik Sindikata hrvatskih seljaka Tomislav Pokrovac rekao je da se 'ne boje policijskih prijetnji' o kažnjavanju jer na cesti nisu pojedinci već masa ljudi. 'Na nekim punktovima su i duge cijevi, ja sam načelnika pozvao da povuče te ljudi, jer 1991. godina je prošla, mi smo državu stvarali i ne želimo sada doći u poziciju da se moramo tući jedni s drugima samo zato što tražimo svoja materijalna prava', kazao je Pokrovac. Za sada, potvrdio je, nitko nije dobio prekršajne prijave. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene