Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ništa od dogovora

Seljaci ipak u prosvjede: Dosta je bilo laži

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski seljački savez Vukovarsko-srijemske županije pozvat će seljake da u ponedjeljak ponovno počnu prosvjedovati, izjavio je predsjednik Vukovarsko-srijemskoga HSS-a Tomislav Pokrovac.

'Dosta je bilo laži i prijevara. Vladi više ne vjerujemo jer nas je očito ponovno izigrala obećavši nam mjenicu koja tko zna kada će i hoće li ikada biti naplaćena', kazao je Pokrovac. Potvrdio je da je odluka o ponovnom prosvjedu donijeta kasno navečer na sjednici županijskoga HSS-a.

Pročitajte i ovo Prosvjed njemačkih seljaka u Berlinu - 5 Veliki prosvjed VIDEO Tisuće traktora stigle u Berlin, sprema se kaos: Zatvoren centar grada Slika nije dostupna Zahtijevaju cijenu od 1,60 kuna po kg Seljaci odbili dogovor o otkupnoj cijeni pšenice

Najavio je da će se sutra, u nedjelju, u 15 sati na još nepoznatoj lokaciji održati sastanak Koordinacije seljačkih udruga pet slavonskih županija na kojemu bi se trebala postići suglasnost o uključivanju svih udruga u prosvjed.

Istaknuo je da za sada može samo jamčiti da će se seljacima iz Vukovarsko-srijemske županije pridružiti seljaci iz Virovitičko-podravske i Brodsko-posavske županije. Pokrovac je dodao kako vjeruje da će suglasnost za prosvjede sutra dati i udruge s područja Osiječko-baranjske i Požeško-slavonske županije.

>> Seljaci pristali da im država isplati dug putem mjenica

Tomislav Pokrovac rekao je i da seljaci više ne traže samo ispunjenje obveza koje država ima prema njima po osnovi neisplaćenih poticaja već žele i da se konačno uvede reda u hrvatsku poljoprivredu i stočarstvo, istaknuvši da za to konačno uvođenje reda seljaci nude i određena rješenja.

Ministar poljoprivrede Petar Čobanković i predstavnici Koordinacije seljačkih udruga svih pet slavonskih županija sinoć su u Grabarju nedaleko od Kutjeva postigli dogovor da im država dug od 205 milijuna kuna poticaja iz proljetne sjetve 2008./2009. isplati putem mjenica.  (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene