Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Seli se odjel

Stižu bolji dani za djecu koja se bore s opakom bolešću

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najavljen je kraj agonije koju su proživljavali maleni pacijenti na liječenju u Klinici za dječje bolesti u Klaićevoj. Naime, bliži se datum njihova preseljenja u Kliniku za tumore u kojoj ih čekaju puno bolji uvjeti u procesu liječenja. Mališani do sada u najkritičnijim trenucima, u borbi protiv opake bolesti, nisu mogli biti s roditeljima, zbog premalog kapaciteta Odjela za hematoonkologiju.

Za malene pacijente koji se bore s opakom bolesti dolaze - bolji dani. Koliko je do sada bilo teško, najbolje znaju oni koji su bol sami doživjeli. Do sada je u svega nekoliko kvadrata Klaićeve ležalo i nekoliko djece. Ovim će preseljenjem mališani, katastrofalne uvjete zamijeniti prihvatljivijim prostorom za liječenje.

Pročitajte i ovo Baby boom u Zagorju, ilustracija 18 beba u tjedan dana Baby boom u Zagorju: "Bila je plodna godina, malo smo se svi potrudili" Slika nije dostupna 50 kuna od regresa Policija prikuplja sredstva za liječenje djece iz Klaićeve

'Preseljenje Klaićeve bolnice uskoro će biti strateški projekt Vlade'

Trenutačno su u tijeku pripremne radnje za moguće preseljenje, na kojem surađuju kolege liječnici iz Klinike za dječje bolesti i Klinike za tumore, poručio je Josip Jagić, glasnogovornik resornog ministarstva. Roditelje najviše veseli što će prvi put moći biti uz svoje mališane.

Nadaju se da će ovo privremeno rješenje donijeti i ono trajno, odnosno da će se utvrditi stalna adresa buduće klinike za dječje bolesti.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene