Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nadležni prebacuju odgovornost

Sela kod Karlovca zbog poplava odsječena od svijeta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mještani nekolicine sela u okolici Karlovca, peti put ove godine odsječeni su od svijeta. Problem je pola metra poplavljena državna cesta kojom se može samo čamcima ili traktorima. Djeca ne idu u školu, radnici na posao, a bolesni liječniku. Od nadležnih institucija dolazi samo prebacivanje odgovornosti.

Koritinja je, zajedno s nekolicinom sela, već peti put ove godine zbog poplave u potpunosti odsječena od svijeta. Internet i telefon mještanima su danas jedina poveznica sa svijetom. 'Kuće u mjestu nisu poplavljene, to se rijetko dogodi, ali na cesti, na toj dionici ceste je trenutno voda najmanje 70 centimetara. Ne možemo na posao, djeca ne mogu u školu ići', kazao je Darko Žeger iz Kotrinje.

Pročitajte i ovo Poplave u Brazilu POPLAVE U BRAZILU VIDEO Kaos nakon pucanja brane: Deseci umrlih i nestalih, ljude spašavali s krovova Urušen dio autoceste Velika tragedija VIDEO Čuli su glasnu buku i onda se otvorila rupa: Urušila se autocesta na jugu Kine, 36 ljudi poginulo

Niti itko može do njih. 'Krenuo sam kod prijatelja da ostavim kampicu. Tu smo došli pred Blatnicu, prije ovog mosta, i dalje se ne može proći jer je preduboka voda', kazao je Vladimir Mrvac.

>>
VIDEO Ronioci intervenirali u poplavu shopping centra: 'Još nismo ronili po cesti'

Žeger nam je kazao kako njihovo vatrogasno duštvo raspolaže s čamcem, ali da je to samo za htine intervencije. Iz prvog sela gdje je razina vode 30-ak centimetara hrabriji kušaju sreću.'Moramo se snaći na vrijeme. Mi znamo kad izlazi voda, onda se opskrbimo namirnicama', kazao je Zlatko Karas iz Blatnica.

Županija odgovornost prebacuje na grad Karlovac, grad na Hrvatske Vode i hrvatske ceste. Izgradnja nasipa je preskupa poručuju iz hrvatskih voda. 'Hrvatske vode stoje na stajalištu da bi optimalno rješenje za rješavanje tog problema bilo zapravo nadvišavanje ceste', kazao je Zoran Čavlović, voditelj Centra obrane od poplave.

A kakvo je stajalište Hrvatskih cesta, danas nismo mogli doznati. Dok čekaju realizaciju davnih obećanja, mještanima ovih sela ne preostaje ništa drugo nego se pripremati za iduću poplavu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene