Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Što nosi sa sobom?

VIDEO Šeks 'spakirao' stvari pred kamerama Dnevnika Nove TV

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Veteran Hrvatske politike Vladimir Šeks pakira svoje stvari kako bi nakon 25 godina mogao napustiti Sabor. Predsjednicu će savjetovati kada zatreba.

Veteran Hrvatske politike Vladimir Šeks pakira svoje stvari kako bi nakon 25 godina mogao napustiti Sabor. Šeks je ekipi Dnevnika Nove TV pokazao arhive koje ostavlja Saboru, otkrio kakvu knjigu piše, ali i emotivno priznao za kojim izgubljenim prijateljem žali.

Pročitajte i ovo Riva nema uporabnu dozvolu - 2 Zaštićeno kulturno dobro Stigli turisti, a na atraktivnoj destinaciji dočekali ih radovi i strojevi: Cavtatska riva još nema uporabnu dozvolu Fali radnika za sezonu Tko će raditi? Poslodavci na velikim mukama u potrazi za radnicima: "Plaćeno mi je dosta toga pa zaradim 400 eura više nego u Srbiji"

Nakon 25 godina saborskog staža Vladimir Šeks polako prazni svoj ured. Najbitnije je odrediti što ostavlja Saboru. U ormaru uredno poredani spisi i dokumenti vezani za sve važnije zakonodavne poteze od 1990. godine. Dokumentaciju vezanu uz donošenje Ustava, izbora sudaca Ustavnog suda, referendumskih pitanja i drugo ostavlja Saboru, a kako kaže, na njima je da vide što će s time učiniti. Neke će sitnice ipak ponijeti kući.

Šeks dao ostavku: 'Nakon 25 godina došlo je vrijeme da se rastanem od Sabora'

"Jedino ove određene spomen medalje koje sam ja osobno dobio", rekao je Šeks odnoseći stvari iz ureda te dodao kako mu nije žao što odlazi.

"Kad čovjek osjeća da je završio svoju dionicu i kad to u sebi prihvati, onda nema više mjesta ni žaljenju", kazao je.

Predsjednicu će savjetovati kada zatreba. Naglasak će, kaže, biti na ustavnim ovlastima u kontroli vlasti.

"Imat ću tamo svoj stol i ured, ali ja tamo nemam potrebe posebno biti", objasnio je Vladimir Šeks koji kaže da će imati vremena dovršiti knjigu o stvaranju Hrvatske.

"Ja sam vlastoručno napisao svojom rukom 1499 stranica", pohvalio se.

Žal za izgubljenim prijateljstvima

Dugotrajna politika i mijenjanje mišljenja i frakcija koštalo ga je prijateljstava. "95 posto sam ih izgubio, a pet posto zadržao", rekao nam je Šeks.

najviše žali za izgubljenim prijateljstvom sa stranačkim kolegom Lukom Bebićem i nada se da će taj odnos izgladiti. "Odnos koji planiram regulirati, to je s mojim prijateljem Lukom Bebićem. Vjerujem da jednog dana i hoću", istaknuo je Šeks.

Nekada jedan od najmoćnijih političara u zemlji, nakon 25 godina iz Sabora odlazi kao veteran kojeg je u posljednje vrijeme marginalizirala i vlastita stranka.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene