Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Imam još puno za dati'

Šeks podnio ostavku na mjesto potpredsjednika Sabora: Nisam ljut, samo razočaran

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vladimir Šeks jutros je podnio ostavku predsjedniku Sabora Borisu Špremu.

Vladimir Šeks ostavku na mjesto potpredsjednika Sabora obrazložio je riječima da više ne uživa potporu stranke i zamolio je Šprema da raspravu o novim predloženim potpredsjednicima što prije uvrsti na dnevni red.

Pročitajte i ovo Marija Selak Raspudić Reforma Hrvatskog sabora Selak Raspudić: "Željezna ograda, simbol HDZ-ove Vlade, stvar je prošlosti" Slika nije dostupna Vijeće i Odbor Šeksu i Kosor ipak su našli funkcije!

'Ovo nije moj politički kraj, a svima koji meni poručuju da bi trebao otići u mirovinu kažem da ako se oni osjećaju kao da bi trebali otići u mirovinu neka odu', kaže Šeks. On misli da stranci i Hrvatskoj još uvijek može mnogo dati.

>> Suze i jecaji Jadranke Kosor na smjenu

Zastupnicima HDZ-a Šeks je objasnio zašto smatra da nije u redu da ga se smijeni navodeći svoje dugogodišnje iskustvo. Kaže da nije ljut, ali je razočaran. Dodaje kako ne misli biti oporba u vlastitoj stranci već će konstruktivno raditi za HDZ.
Jadranka Kosor, koja je također smijenjena s mjesta potpredsjednice Sabora, nakon sastanka kluba zastupnika nije željela ništa komentirati. Sa sastanka je izašla vidno uznemirena. Jučer je rekla kako se osjeća izdano te da je žrtva odmazde, a ne krije ni suze.

Tomislav Karamarko, predsjednik stranke poručuje da se ovdje ne radi o odmazdi već osvježenju stranke te je dodao kako na Kosor i Šeksa računa na mjestima u saborskim odborima. 'Stranka je na koljenima i zasluge iz doba kad smo bili na vlasti ne mogu biti presudne', ovim se riječima Karamarko osvrnuo na tvrdnje Kosor kako je EU podupire, a HDZ je ne želi.

>> Kosor i Šeks maknuti s dužnosti potpredsjednika Sabora!

Novopredloženi kandidati za potpredsjednike Sabora je Željko Reiner i Tomislav Čuljak ističu da im je čast što imaju potporu predsjedništva stranke. Reiner je inče bio bliski suradnik Jadranke Kosor, ali tvrdi da joj nije okrenuo leđa već je prihvatio ponudu novog predsjednika.

Podjsetimo, Predsjedništvo HDZ-a na sinoćnjoj je sjednici donijelo odluku o smjeni potpredsjednika Hrvatskog sabora Jadranke Kosor i Vladimira Šeksa, a umjesto njih predloženi su Tomislav Čuljak i akademik Željko Reiner. 'Odluka je bila jednoglasna uz dva suzdržana glasa da se ide na promjenu i 'refresh' na mjestima potpredsjednika Sabora, a Klubu zastupnika HDZ-a će biti predloženi Tomislav Čuljak i akademik Željko Reiner', izjavio je novinarima, nakon sjednice Predsjedništva, predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene