Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ponavljanje povijesti

Šeks: Odnosi sa Srbima presudni su za Hrvatsku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Državni vrh bio je danas u gostima kod Srpskog narodnog vijeća.

Predsjednik Republike Ivo Josipović, premijerka Jadranka Kosor i potpredsjednik Sabora Vladimir Šeks danas su, kao gosti tradicionalnog prijema Srpskog narodnog vijeća (SNV) u povodu pravoslavnog Božića, istaknuli važnost i zalaganje srpske zajednice i njezine politike za unaprjeđenje manjinskih prava, a time, suglasni su, i za razvoj demokracije hrvatske države i društva.

Pročitajte i ovo Otac i sin si međusobno zapalili ležajeve uoči Božića Otac i sin se posvađali pa jedan drugome zapalili ležajeve: "Iznio je kutnu garnituru i bacio ju na vatru gdje je već gorio njegov krevet" Slika nije dostupna SNV: 'Tražit ćemo Mesića i Tadića da ublaže negativnu atmosferu'

'Borba za ljudska prava je borba za pravedniju Hrvatsku'

'Hrvatska mora biti uzor u poštivanju ljudskih i manjinskih prava, jer i hrvatska povijest pokazuje da odnosi između većinskog i manjinskih naroda određuju sudbinu zemlje. Borba za ljudska prava je borba za pravedniju Hrvatsku', poručio je predsjednik Josipović napominjuće kako je mnogo učinjeno u normalizaciji odnos sa susjedima.

Predsjednik je istaknuo da je prošla godina bila teška, posebno za velik broj građana koji je snažno osjetio sve negativne posljedice krize, ali i prijelomna zbog dramatičnog približavanja Europskoj uniji te snažnoj borbi protiv korupcije i organiziranog kriminala koja Hrvatsku, ustvrdio je, približava pravednom društvu.

'Hristos se rodi'

'Želim da božićno vrijeme bude vrijeme koje će nas dodatno ohrabriti da budemo bolji, da se više uvažavamo i s više razmijevanja', poručila je okupljenima i pravoslavnim vjernicima poželila sretan Božić uz tradionalnu čestitku 'Hristos se rodi', premijerka Kosor.

Pravoslavni je Božić u ime Sabora čestitao potpredsjednik Vladimir Šeks, ističući da je upravo Božić vrijeme kada se više nego ikada ponavlja stara istina da je kvaliteta hrvatsko-srpskih odnosa, kako za prve i druge Jugoslavije tako i nakon raspada bivše države, odlučna i presudna za stabilnost Hrvatske i njezinu demokraciju.

Prošla je godina, naglasio je, i protekla u stalnom unaprjeđivanju i razvijanju tih odnosa i na zalaganju srpske zajednice za što većim doprinosom demokratizaciji Hrvatske, također pohvalivši Pupovčev i angažman njegove stranke SDSS-a u tom smislu. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene