Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

VIDEO Slovački ministar oglasio se o stanju premijera: "Ovo je jako težak dan. Borba za život premijera i dalje traje"

Šeks najavio da će svjedočiti na Glavaševu suđenju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik raspuštenog saziva Hrvatskog sabora Vladimir Šeks izjavio je da će svjedočiti na suđenju Branimiru Glavašu za slučajeve "selotejp" i "garaža" prihvati li sudsko vijeće prijedlog kojim je njegovo svjedočenje zatražila Glavaševa obrana.

"Ako sada sudsko vijeće prihvati prijedlog obrane Branimira Glavaša za svjedočenje u oba slučaja ja ću se kao građanin odazvati i svjedočiti", izjavio je Šeks..

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna RASKOL U STRANCI IZVANREDNA PRESICA VODSTVA HDSSB-a "Nemojmo se dijeliti i ulaziti u bratoubilačke ratove" Slika nije dostupna SVAĐE I OPTUŽIVANJA POTRESI U HDSSB-u Glavaš optužio Burića za "analni alpinizam"

Glavaševi odvjetnici tvrde da je Šeks kao predsjednik osječkog Kriznog stožera imao saznanja o ubojstvima i mučenjima u garaži Sekretarijata za narodnu obranu te zločinima na obali Drave, gdje je prema optužnici ubijeno deset civila.

Optužba i obrana predložili su na posljednja dva ročiša više od 270 svjedoka te brojne druge dokaze, poput vještačenja, čitanja dokumentacije, pa čak i pregledavanja televizijskog intervjua s krunskim svjedokom Krunoslavom Fehirom.

Glavaševa obrana je kao svjedoke među ostalima predložila i bivšeg ministra obrane Martina Špegelja, bivšeg ministra unutarnjih poslova Ivana Vekića i nekadašnjeg pročelnika obavještajnih službi Josipa Perkovića.

Uz Glavaša za ratne zločine nad srpskim civilima u ratnom Osijeku optuženi su i Ivica Krnjak, Gordana Getoš-Magdić, Mirko Sivić, Dino Kontić, Tihomir Valentić i Zdravko Dragić.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene