Obavijesti Video Pretražite Navigacija
HDZ razmatra sljedeće korake

Hebrang: Napisao sam po savjesti! Šeks: Njegove riječi nisu točne

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
HDZ nije zadovoljan riječima koje je Andrija Hebrang upisao u knjigu žalosti povodom smrti Đure Brodarca.

Vladimir Šeks odgovorio je svojem stranačkom kolegi i rekao što misli o njegovim tvrdnjama. 'Riječi Andrije Hebranga da Republika Hrvatska ide u pogrešnom smjeru, napisane u knjigu žalosti povodom smrti Đure Brodarca, nisu točne i politički su štetne', ustvrdio je Vladimir Šeks. Dodao je kako će stranačko tijelo razgovarati s Andrijom Hebrangom i onda razmotriti daljnje korake.

Pročitajte i ovo Branimir Glavaš - 1 Prijavio ga Vladimir Šeks Glavaš u policiji zbog prijetnji, uputio i žestoku poruku Šeksu Josip Šarić Kontroverzni ručak FOTO Platio Šeksu ručak karticom grada, otkriveno što se jelo i pilo: "Iznesene su laži, sve sam uplatio u proračun"

Ponovno se oglasio i Andrija Hebrang koji kaže kako je to mišljenje gospodina Šeksa te kako je on napisao ono što mu nalaže savjest. 'Upozorio sam da je broj podignutih prijava protiv navodnog zločina branitelja deset puta veći od podignutih prijava protiv počinitelja ratnih zločina u Domovinskom ratu na strani agresora', rekao je Hebrang.

Predsjednik Sabora i potpredsjednik HDZ-a Luka Bebić ocijenio je kako ne vidi potrebu da potpredsjednik stranke Andrija Hebrang snosi političke posljedice zbog izraženog mišljenja Naglasio je kako nije omjer zločina 10:1 u korist branitelja kao što je omjer prijava. 'Osam tisuća civila je u Hrvatskoj ubijeno, nema odgovornih, nema odgovornih za najteže ratne zločine za naše bolnice koje su granatirane, nema optužnice protiv onih koji su učinili najveći ratni zločin u Vukovaru i mislim da netko mora upozoriti da je to krivi smjer', rekao je.

Andrija Hebrang tvrdi kako je odgovornost na nadležnim institucijama koje su morale odraditi posao. 'Tu se Vlada ni HDZ ne smiju miješati. Moja izjava se ne odnosi ni na Vladu ni na HDZ jer u pravnoj državi ni stranka ni vlast se ne smije miješati u rad institucija', objasnio je.

Smatra da je njegova izjava podigla buru zato što se on prvi usudio reći istinu, a to je da je omjer tužbi branitelji naprema agresor 10:1. na upit boji li se sankcija iz stranke, Hebrang je rekao kako misli da njegova, ali i druge stranke, znaju brojati optužnice.

Nisam za to da Hebrang snosi posljedice

Predsjednik Sabora i potpredsjednik HDZ-a Luka Bebić ocijenio je kako ne vidi potrebu da potpredsjednik stranke Andrija Hebrang snosi političke posljedice zbog izraženog mišljenja, a suzdržao se od komentara njegove ocjene kako je smrt generala Đure Brodarca pokazala da Hrvatska ide u pogrešnom smjeru.

'Ja sam uvijek suzdržan kad se radi o tome da bi nekome trebalo prigovarati za izraženo mišljenje, pa i u ovom slučaju nisam za to da se, ne znam tko je to najavio, poduzimaju neke posebne mjere oko toga ako se o nekim stvarima ne slažemo', rekao je Bebić novinarima u Saboru. Novinare je, naime, zanimao Bebićev stav o izjavi potpredsjednika HDZ-a Vladimira Šeksa da je Hebrangova ocjena politički štetna i najavi da će o Hebrangovoj ocjeni razgovarati stranačka tijela.

'Pitajte Hebranga o tome, a ja se suzdržavam oko komentara za kojeg, da tako kažem, nemam dovoljno elemenata. Prema tome, u kojem pravcu se ide u dobrom, u kojem lošem, ima i dobrih i manje dobrih pravaca, ja to ne bih htio komentirati', rekao je Bebić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene