Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Šeks: Dodatne konzultacije oko saborskog poslovnika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Za danas sazvana sjednica Odbora za Ustav, Poslovnik i politički sustav odgođena je radi dodatnih konzultacija oko izmjena saborskog Poslovnika, izvijestio je predsjednik tog odbora Vladimir Šeks.

Šeks je novinarima u Saboru objasnio da su se u posljednja dva dana pojavili novi prijedlozi koji bi trebali pomiriti inicijativu HDZ-a da se i članovima Vlade omoguće dva obraćanja tijekom saborskoga aktualnog prijepodneva, uključujući i ono završno, te oporbe koja inzistira na važećem rješenju.

Pročitajte i ovo Ustavni sud Njemačke Primjer Njemačke Ustavni sud odlučio: Ekstremno desna stranka Domovina ostaje bez državne potpore Slika nije dostupna Predlaže dostojanstveno komemoriranje Pupovac pisao Odboru za Ustav: Na hitnu sjednicu pozvati ministra uprave

Šeks je odbacio tumačenje oporbe da bi HDZ-ovo rješenje poremetilo odnos između zakonodavne i izvršne vlasti, tvrdeći da takva praksa postoji i u drugim parlamentima. "Svaki parlament ima različita pravila igre kod poslovnika, a ovo je jedan od mogućih načina", rekao je Šeks.

Izvijestio je da je Klub HSLS/HSU-a u međuvremenu predložio kompromisno rješenje, po kojem bi predsjednik Vlade imao pravo na odgovor, ali samo ako bi ga zastupnik, dok govori je li zadovoljan Vladinim odgovorom na zastupničko pitanje, izravno apostrofirao.

O mogućim poslovničkim rješenjima Odbor će raspravljati idućeg tjedna.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene