Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Položili vijence

Šeks: Dan državnosti je podsjećanje na sve blistave trenutke

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izaslanstvo HDZ-a, povodom Dana državnosti, položilo je vijence i zapalilo svijeće.

U povodu Dana državnosti Republike Hrvatske, 25. lipnja, izaslanstvo Hrvatske demokratske zajednice položilo je vijence i zapalilo svijeće na Oltar domovine na Medvedgradu, te kod Središnjeg križa u Aleji poginulih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i na grob prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana na zagrebačkom groblju Mirogoju.U izaslanstvu HDZ-a bili su zamjenik predsjednice stranke Darko Milinović, potpredsjednik Vladimir Šeks i glavni tajnik Branko Bačić.

Pročitajte i ovo Pad zrakoplova u Nashvilleu Tragedija u Nashvilleu Avion pao na autocestu pa eksplodirao: "Poginulo je pet osoba, sreća što nije udario u zgradu" Slika nije dostupna Otvorio ga Tuđman Vječna vatra na Oltaru domovine više ne gori

Nakon polaganja vijenaca Vladimir Šeks poručio je građanima da se na Dan državnosti Republike Hrvatske sjete da su prije 19 godina, 25. lipnja 1991. godine, hrvatski narod i građani Hrvatske, te Republika Hrvatska, učinili odlučujući bitni iskorak na ostvarenju svoje državnosti, svoje samostalnosti.

'To je dan kada se sjećamo na brojne žrtve koje su pale za slobodnu Hrvatsku, za neovisnu hrvatsku državu. To je dan sjećanja, podsjećanja na sve blistave trenutke moderne hrvatske povijesti kojim zahvaljujemo i današnju hrvatsku budućnost', poručio je Vladimir Šeks u povodu Dana državnosti Republike Hrvatske, 25. lipnja. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene