450878
450878
450878
450878
450878

Miljenić: 'Ovo je varanje birača, ali oni će o tome polagati račune'

  • , 21.09.2016., 10:07
  • Autor:
  • komentara

Prilikom izjave kojom je želio obavijestiti da će mu kampanju u unutarstranačkim izborima u SDP-u voditi Boris Lalovac, Orsat Miljenić odgovorio je i na pitanje o jučerašnjem postupku HSS-a.

 
 
 
 
Boris Lalovac i Orsat Miljenić (Foto: Patrik Macek/PIXSELL)
Boris Lalovac i Orsat Miljenić (Foto: Patrik Macek/PIXSELL)

Orsat Miljenić poručuje kako će mu šef unutarstranačke kampanje biti Boris Lalovac, bivši ministar financija u vladi Zorana Milanovića.

'Želim priopćiti da će moj prijatelj, drug Boris Lalovac voditi kampanju, biti direktor kampanje. Boris i ja smo puno toga prošli zajedno u Vladi, radili smo zajedno na istim stvarima. To što se pridružio mojoj ekipi i vjeruje u naš zajednički projekt mi je izuzetno zadovoljstvo i čast, stvar koja mi daje da idem puno više i jače naprijed u ovom svemu', rekao je Miljenić.

Na upit novinara komentirao je i postupak HSS-a kojim će ta stranka koja je s SDP-om na izborima sudjelovala u sklopu Naordne koalicije, HDZ-u dati potpise za sastavljanje Vlade.

'Svaka stranka radi za sebe, to je njihova interna stvar, teško je shvatiti jesu li opozicija ili ne, gdje sjede. Ali nitko nema pravo varati birače. Ovo što oni rade je varanje birača, to su naši birači, birači Narodne koalicije, ali oni će o tome polagati račune biračima', rekao je Miljenić te dodao da SDP ostaje opozicija i HDZ-u i 'svim njihovim satelitima'.

'Nećemo dopustiti da ova zemlja ide u smjeru koji se nekako nazire, a to je da onaj tko ima novaca i bogat je može sve, a onaj tko nema da ne može. To je naša zadaća i za to ćemo se najviše boriti', kazao je Miljenić.

'Ovo ruši povjerenje u politički sustav. Pred nama je razdoblje u kojem sami sebe moramo izgrađivati, ali ćemo biti čvrsti i pozicionirani', rekao je istaknuvši da će sljedeći puta stranka morati dobro razmisliti hoće li u koaliciju i s kim.

Na pitanje kako komentira Krešu Beljaka, predsjednika HSS-a koji je objavio da ta stranka daje potpise HDZ-u, Miljenić kaže: 'Neka radi što hoće, mi ćemo raditi što hoćemo'.

Miljenić je jedan od kandidata za predsjednika SDP-a, na izborima koji će se održati nakon što je stranka izgubila parlamentarne izbore 11. rujna 2016. Dosadašnji lider te stranke, Zoran Milanović, objavio je kako se više neće kandidirati za tu funkciju.

Osim Miljenića, do sada su svoju kanidaturu za predsjednika SDP-a istaknuli Ranko Ostojić, Tonino Picula, Vesna Škulić i Domagoj Hajduković.

U subotu će biti sastanak Glavnog odbora stranke koji bi trebao raspistai izbore pa će se onda i znati točan datum njihova održavanja. Nakon raspisivanja izbora počinje službeni postupak kandidature.

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se