Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Objavio da će mu Lalovac voditi kampanju

Miljenić: 'Ovo je varanje birača, ali oni će o tome polagati račune'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prilikom izjave kojom je želio obavijestiti da će mu kampanju u unutarstranačkim izborima u SDP-u voditi Boris Lalovac, Orsat Miljenić odgovorio je i na pitanje o jučerašnjem postupku HSS-a.

Orsat Miljenić poručuje kako će mu šef unutarstranačke kampanje biti Boris Lalovac, bivši ministar financija u vladi Zorana Milanovića.

Pročitajte i ovo Boris Lalovac, saborski zastupnik (SDP) ZAKONSKI PRIJEDLOZI Staje li se na kraj agencijama za dugove i što se uopće mijenja? "Vlada se oglušila na prijedlog da se prvo vraća glavnica" Boris Lalovac, bivši ministar financija - 5 Gost Dnevnika Nove TV Bivši ministar financija o poreznoj reformi i zahtjevima za povećanje plaća: "Nikad državna blagajna nije bila ovako puna"

'Želim priopćiti da će moj prijatelj, drug Boris Lalovac voditi kampanju, biti direktor kampanje. Boris i ja smo puno toga prošli zajedno u Vladi, radili smo zajedno na istim stvarima. To što se pridružio mojoj ekipi i vjeruje u naš zajednički projekt mi je izuzetno zadovoljstvo i čast, stvar koja mi daje da idem puno više i jače naprijed u ovom svemu', rekao je Miljenić.

Na upit novinara komentirao je i postupak HSS-a kojim će ta stranka koja je s SDP-om na izborima sudjelovala u sklopu Naordne koalicije, HDZ-u dati potpise za sastavljanje Vlade.

'Svaka stranka radi za sebe, to je njihova interna stvar, teško je shvatiti jesu li opozicija ili ne, gdje sjede. Ali nitko nema pravo varati birače. Ovo što oni rade je varanje birača, to su naši birači, birači Narodne koalicije, ali oni će o tome polagati račune biračima', rekao je Miljenić te dodao da SDP ostaje opozicija i HDZ-u i 'svim njihovim satelitima'.

'Nećemo dopustiti da ova zemlja ide u smjeru koji se nekako nazire, a to je da onaj tko ima novaca i bogat je može sve, a onaj tko nema da ne može. To je naša zadaća i za to ćemo se najviše boriti', kazao je Miljenić.

'Ovo ruši povjerenje u politički sustav. Pred nama je razdoblje u kojem sami sebe moramo izgrađivati, ali ćemo biti čvrsti i pozicionirani', rekao je istaknuvši da će sljedeći puta stranka morati dobro razmisliti hoće li u koaliciju i s kim.

Na pitanje kako komentira Krešu Beljaka, predsjednika HSS-a koji je objavio da ta stranka daje potpise HDZ-u, Miljenić kaže: 'Neka radi što hoće, mi ćemo raditi što hoćemo'.

Miljenić je jedan od kandidata za predsjednika SDP-a, na izborima koji će se održati nakon što je stranka izgubila parlamentarne izbore 11. rujna 2016. Dosadašnji lider te stranke, Zoran Milanović, objavio je kako se više neće kandidirati za tu funkciju.

Osim Miljenića, do sada su svoju kanidaturu za predsjednika SDP-a istaknuli Ranko Ostojić, Tonino Picula, Vesna Škulić i Domagoj Hajduković.

U subotu će biti sastanak Glavnog odbora stranke koji bi trebao raspistai izbore pa će se onda i znati točan datum njihova održavanja. Nakon raspisivanja izbora počinje službeni postupak kandidature.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene