Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na preporuku Kosor

Šef Petrokemije smijenjen jer je isplatio regres

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na preporuku predsjednice Jadranke Kosor Vlada je na zatvorenom dijelu današnje sjednice zadužila Hrvatski fond za privatizaciju da putem svojih predstavnika u Nadzornom odboru društva Petrokemija d.d., Kutina, provede postupak razrješenja predsjednika Uprave tog društva Borisa Mesarića.

U medijima se nagađa da je smjena uslijedila zato što je Mesarić, navodno, isplatio radnicima regres iako je tvrtka poslovala u golemom gubitku. Vlada je donijela još odluka. Nadzornom odboru Croatia osiguranja d.d. predloženo je imenovanje novog člana Uprave tog društva Borisa Uzelca, priopćio je vladin Ured za odnose s javnošću . Branimir Horaček, dosadašnji predsjednik Upravnog vijeća Hrvatske agencije za obvezne zalihe nafte i naftnih derivata razriješen je, a na njegovo mjesto imenovana je Nataša Vujec, kao predstavnica Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva.

Pročitajte i ovo Premijer Andrej Plenković iz minute u minutu Pregovori gotovi do petka? "Elektabilni Bojan" odgovorio Plenkoviću, HDZ raspalio po Raspudiću Konstituiranje Sabora - 1 utrka s vremenom Ovo su rokovi za sastavljanje saborske većine: Što ako ne uspije izglasavanje predsjednika Sabora?

Radi isteka mandata, razriješeni su Slavko Krajcar, predsjednik Upravnog vijeća Energetskog instituta Hrvoje Požar te članovi Boris Makšijan, Kažimir Vrankić, Zvonko Mustapić i Matislav Majstorović. Novom predsjednicom imenovana je Nataša Vujec, a članovima Hrvoje Meštrić, Pero Munivrana, Vladimir Mikuličić i Matislav Majstorović.

Vlada je uputila prijedlog Glavnoj skupštini Narodnih novina d.d. za opoziv dosadašnje članice Nadzornog odbora Društva, Đurđice Sumrak, na osobni zahtjev, te predložila novog člana Krešimira Gulića, stoji, uz ostalo, u priopćenju. (T.Š./Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene