Obavijesti Video Pretražite Navigacija
31. dan zaredom gase požare

I dalje gori na Biokovu i na Velebitu, novi požar izbio kod Knina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zračne snage Oružanih snaga RH iz sastava 93. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane angažirane su u srijedu od jutra u gašenju požara na Biokovu i Velebitu te kod Knina.

Zračne snage sudjelovale su u zadnjih sedam dana u gašenju požara na Biokovu, pri čemu su izbacile ukupno oko 370 vodenih bombi te ostvarile oko 100 sati naleta na požarištu Biokovo, priopćilo je Ministarstvo obrane.

Pročitajte i ovo Požar u Horvaćanskoj - 3 Intervencija u tijeku FOTO Gorio stan u Zagrebu: Pozvana hitna pomoć, jedna osoba se nagutala dima Požar u stanu u Splitu - 3 Gasilo 10 vatrogasaca FOTO Izbio požar u stanu: Ozlijeđene dvije osobe

Današnji angažman zračnih snaga ujedno je 31. dan zaredom kako zračne snage sudjeluju u gašenju požara. Od ukupno 91 dana ovogodišnje protupožarne sezone zračne snage nisu djelovale samo 14 dana (12 u lipnju, 2 u srpnju i nijedan u kolovozu).

Od početka ovogodišnje protupožarne sezone (1. lipnja) zračne snage 93. zrakoplovne baze HRZ i PZO-a sudjelovale su u gašenju 292 požara (98 u Šibensko-kninskoj, 92 Splitsko-dalmatinskoj, 75 u Zadarskoj, 15 u Dubrovačko-neretvanskoj, 11 u Ličko-senjskoj i jedan u Istarskoj županiji).

Zračne snage upućene su i na novo požarište Crvena zemlja – Visibaba kod Knina, a u gašenju požara sudjeluju dva Canadaira CL-415 i jedan Airtractor AT-802.

Na ovom požarištu pored zračnih snaga na terenu angažirana su i 24 pripadnika PP NOS Hrvatske kopnene vojske OS RH.

MORH: Kanader upućen i na požar na Velebitu

Jedan je kanader iz vojarne "Pukovnik Mirko Vukušić" u Zemuniku upućen i na požarište iznad Jablanca na Sjevernom Velebitu, priopćeno je iz Ministarstva obrane.

Na požarištu Jablanac – Visibaba zračne snage bile su angažirane ukupno šest dana u gašenju požara pri čemu su izbacile oko 200 vodenih bombi i ostvarile oko 50 sati naleta na požarištu. (Hina)

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene