Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pravila ponašanja

VIDEO: 7 'smrtnih grijeha' u razgovoru sa šefom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ako ste među sretnijima i još uvijek imate posao, u krizi ćete ga lakše i sačuvati ako ste u milosti šefa. Donosimo vam rečenice koje nipošto, ni u kojoj situaciji pred nadređenim ne smijete izreći, ali i fraze koje mu svaki dan jednostavno morate servirati.

Sedam je smrtnih grijeha u razgovoru sa šefom, odbijanje zadatka, neupućenost, odgađanje zadatka, držanje nadređenog u neizvjesnosti, neimanje stava, traženje problema, a ne rješenja te okrivljavanje i prebacivanje odgovornosti.

Pročitajte i ovo Policija Nezadovoljni zaposlenici Direktor im odbio isplatiti plaće, zaposlenik na njega prevrnuo stol i slomio mu dva rebra Što učiniti u slučaju potresa? SAVJETI ANIMACIJA Što učiniti u slučaju potresa?

Odgovori poput 'To se ne može napravit, to nije moj dio posla', nikako ne treba koristiti u razgovoru sa šefom. Odgovori poput 'Ne znam' i slični, još su manje poželjni, a ako nešto ne znaju, onda se trebaju ugledati upravo na svoje nadređene i pitati ih ako im štogod nije jasno. Ako krenete linijom 'Posvetit ću se kasnije', ili 'Vratit ćemo se na to',  bit će to loš izbor, a nećete bolje proći niti s odgovorima poput 'Pokušat ću', ili 'Vidjet ćemo'.

Manjak stava isto tako nije dobar, kao niti izjave šefu koje to odaju, poput 'Valjda', 'Pretpostavljam' i 'Možda je tako'. Ne zaboravite da da uvijek trebate tražiti rješenja, a ne probleme u radnim zadacima. 'Ako smo mi ona osoba koja daje rezultat, a koja kroz riječi kao što su razumijem spreman sam, napravit ću, ne brinite, odajemo dojam ja sam kompetentan možeš se osloniti na mene', ističe Tatjana Divjak, životna trenerica. Za kraj, imajte na umu da kolege na poslu ne okrivljujete za propuste te da ne prebacujete odgovornost sa sebe i nikad šefu ne odgovarajte 'Ako kolega učini svoj dio posla, onda ću i ja svoj'. Postoje i grijesi, koje šefa mogu natjerati da zaposleniku uruči momentalni otkaz, a to je vrlo često bezobrazluk, psovanje i tome slično ponašanje.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene