Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

12. izborna jedinica

SDSS-u sva tri mandata srpske manjine

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U 12. izbornoj jedinici, u kojoj nacionalne manjine biraju osam zastupnika, najviše glasova srpske nacionalne manjine dobili su predsjednik i članovi SDSS-a Milorad Pupovac, Mile Horvat i Boris Milošević.

Mađarsku nacionalnu manjinu u Hrvatskom saboru zastupat će Robert Jankovics (52,95 posto) koji je pobijedio dosadašnjeg zastupnika Šandora Juhasa (47,08 posto).

Pročitajte i ovo Branka Bakšić Mitić, Koalicija Rijeke pravde Dogradonačelnica Gline Sukob među srpskim predstavnicima: SDSS prijeti Srbima koji neće glasati za njih? ''Imaju mogućnost to ispraviti'' Kampanja presica SDSS-a Pupovac odgovorio zašto je glasao za Turudića

Za zastupnika talijanske nacionalne manjine ponovno je izabran Furio Radin (72,84 posto). Maurizio Zennaro osvojio je 27,16 posto glasova.

Najviše glasova češke i slovačke nacionalne manjine ponovno je, kao i lani, osvojio Vladimir Bilek (84,30 posto), dok je njegov protukandidat Ivan Komak dobio 15,70 posto.

Veljko Kajtazi ponovno će biti saborski zastupnik pripadnika austrijske, bugarske, njemačke, poljske, romske, rumunjske, rusinske, ruske, turske, ukrajinske, vlaške i židovske nacionalne manjinu. On je dobio 52,13 posto glasova, više od Roberta Bosaka koji je osvojio 30,39 posto.

Zastupnica za albansku, bošnjačku, crnogorsku, slovensku i makedonsku manjinu ponovno će biti Ermina Lekaj Prljaskaj koja je pobijedila s 25,57 posto, dok je drugi Idris Sulejmani dobio 21,57 posto glasova. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene