Obavijesti Video Pretražite Navigacija

SDSS neće poduprijeti priznanje neovisnosti Kosova

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prizna li Vlada sutra neovisnost Kosova, kako je neslužbeno najavljeno, SDSS neće poduprijeti takvu odluku, izjavio je potpredsjednik te stranke Milorad Pupovac nakon sastanka s premijerom Ivom Sanaderom u Vladi.

Pupovac je objasnio da je SDSS ostao pri stajalištu da odluku o priznanju Kosova treba ostaviti za razdoblje nakon srbijanskih izbora kako ona ne bi još više opteretila odnose u regiji.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna I dalje šute SDSS-ovci bježali od novinara kako ne bi komentirali presudu generalima Slika nije dostupna Otkrivena bolest u ranoj fazi Pupovcu zbog raka odstranjen bubreg

"Vlada treba pričekati s odlukom i toj temi pristupati sa što više obzira, jer se napetosti nisu smirile, a rizik se i povećao nakon pada Vlade u Srbiji", ocijenio je.

Donese li Vlada sutra odluku o priznanju Kosova, SDSS će biti protiv nje, a o tome kako će se postaviti prema daljnjoj suradnji u vladajućoj koaliciji i mogućem napuštanju Vlade, odlučit će stranačka tijela, ali i tijela Srpskoga narodnog vijeća, rekao je.

Pupovac je upozorio i da u koalicijskom sporazumu s HDZ-om postoji odredba o očuvanju odnosa sa Srbijom i u regiji, na koju se SDSS poziva kad je riječ o priznanju Kosova.

Upitan je li SDSS i načelno protiv priznanja Kosova, odgovorio je kako "SDSS nema mehanizme da odlučuje o takvu stajalištu Vlade".

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene