Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bez Jakovčića

SDP uz Kajina, on zadovoljan

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na predstojeće lokalne izbore u Istarskoj županiji SDP ide u koaliciji s HNS-om i HSU-om, ali ne i s IDS-om, a za župana će poduprijeti Damira Kajina, ako se on kandidira.

Odluku o tome donijeli su danas predsjednici općinskih i gradskih organizacija SDP-a u Istri u Pazinu na sastanku kojim je predsjedavala povjerenica stranke u Istri Ada Damjanac, a nazočan je bio i glavni tajnik SDP-a Igor Dragovan.

Damjanac je nakon sastanka rekla novinarima kako je odluka o koaliranju bila očekivana nakon posljednjih razmirica između predsjednika IDS-a Ivana Jakovčića i Predsjedništva SDP-a.
Jakovčić je, naime, odluku središnjice SDP-a u studenom o raspuštanju ogranaka SDP-a u Puli i Županiji ocijenio kao "prvorazredno političko pitanje s pokušajem destabiliziranja Istre".

Pročitajte i ovo Zvonimir Mršić, Zoran Milanović Greška Milanovićev bliski kolega: ''Je li sada svima jasno?'' Rijeke pravde Parlamentarni izbori 2024 U SDP-u euforija na spomen mogućeg mandatara - Peđa Grbin poručio: "Ovo nije gotovo!"

>>Kajin: Jakovčić i Flego 'neargumentirano udaraju po vladi'

Damir Kajin izrazio je zadovoljstvo potporom. `Drago mi je da je SDP prepoznao promjene koje će obilježiti iduće desetljeće u Istri. Ovu strahovladu Ivana Jakovčića i njegovih gradonačelnika u Istri, ovu umreženost i ovo poigravanje s egzistencijom malih ljudi valja čim prije zaustaviti´ kazao je Kajin dodavši kako SDP-ova potpora nije "samo potpora njemu, već svima kojima je stalo da zaustave autokraciju u Istri".  (Hina)
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene