Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Vladajući ignoriraju

SDP traži ocjenu ustavnosti za tri zakona

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Saborski Klub zastupnika SDP-a podnio je u utorak, u ime 46 zastupnika, Ustavnom sudu RH zahtjeve za ocjenu suglasnosti s Ustavom zakonskih dopuna zakona o obrani, o nadzoru državne granice te o sanaciji javnih ustanova, priopćeno je iz SDP-a.

Saborski zastupnici smatraju da su sva tri zakona u neskladu s Ustavom Republike Hrvatske, na što su ukazali već u saborskoj raspravi, ali je vladajuća većina to ignorirala, navode iz SDP-a i podsjećaju da je spomenute zakone Hrvatski sabor donio 21. ožujka, a u Narodnim su novinama objavljeni 25. ožujka.

Pročitajte i ovo Ustavni sud odlučio: Zoran Milanović ne može biti premijer Izbore ne dovode u pitanje Pročitajte cijelo upozorenje Zoranu Milanoviću koje je objavio Ustavni sud Siniša Hajdaš Dončić, potpredsjednik SDP-a IZBORNE KOMBINACIJE Hajdaš Dončić: "Čuo sam se s Milanovićem, predat ćemo mu mandate"

"U zahtjevima vezanim za Zakon o obrani i Zakon o nadzoru državne granice posebno je istaknuta neustavnost zakona u odredbama kojima se daju ovlasti oružanim snagama za obavljanje policijskih poslova, dok se po pitanju Zakona o sanaciji javnih ustanova neustavnim smatra zadiranje u nadležnost jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave, posebice u pogledu nametanja dodatnih financijskih obveza te imenovanja upravnih tijela", navode iz SDP-a.

Napominju i da je, sukladno ustavnom zakonu o Ustavnom sudu, za podnošenje zahtjeva bilo potrebno prikupiti potpise najmanje jedne petine, odnosno 31 zastupnika. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene