Obavijesti Video Pretražite Navigacija
zaključak oporbe

100 DANA VLADE - SDP: "2400 sati na štetu građana. Najgori start dosad"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dok u Banskim dvorima Vlada predstavlja rezultate svojeg rada u prvih 100 dana, SDP je u Saboru s druge strane Markovog trga, održao pressicu oko 100 dana rada Vlade i ocijenio ga negativno.

SDP je na pressici održanoj u Saborskim prostorijama ocijenio kako je prvih 100 dana Vlade premijera Andreja Plenkovića "najgori start ijedne Vlade" te da je prvih 100 dana aktualne Vlade gore čak i od prethodne.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković sjednica Vlade Plenković se pohvalio: "Prosječna plaća narasla je za gotovo 500 eura" Andrej Plenković dijeli se šakom i kapom Plenković komentirao veliko okupljanje ljevice, najavio i novi paket potpore umirovljenicima

Poreznu reformu, koja je najavljivana kao najveća u Vladi, SDP je ocijenio šamarom građanima, a rad Vlade su sveli na populizam. "Preprodaj da bi vladao, provodi populističku politiku da bi opstao!", poručili su iz SDP-a.

Još jednom su kritizirali ministra znanosti i obrazovanja Pavu Barišića i obustavu reforme obrazovanja. Model otkupa Ine isto tako su ocjenili lošim. Svrstavanje Hrvatskih studija pod okrilje zagrebačkog sveučilišta u SDP-u su nazvali "ubijanjem jednog od najbolje rangiranih hrvatskih fakulteta".

Plenkovićev put u Izrael su isto tako komentirali, istaknuvši da tamo govori jedno, a onda u Hrvatskoj drugo i "tolerira ustaštvo".

Nabrojali su u SDP-u još i Imunološki zavod, blokirane građane te Pelješki most (odnosno kašnjenje početka gradnje) kao loše točke, a na kraju su 100 dana Vlade sveli na sljedeći zaključak:

"Bilo je to 2400 sati na štetu građana".

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene