Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Obljetnica smrti

SDP-ovo izaslanstvo položilo vijenac na Račanov grob

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
SDP-ovo izaslanstvo na čelu s predsjednikom stranke i premijerom Zoranom Milanovićem položilo je u srijedu vijenac i cvijeće te zapalilo svijeće na grobu nekadašnjeg, dugogodišnjeg predsjednika stranke i premijera Ivice Račana te mu odalo počast na zagrebačkom groblju Mirogoju u povodu osme obljetnice njegove smrti.

U brojnom izaslanstvu su bili i potpredsjednica Vlade i SDP-a Milanka Opačić te predsjednik Glavnog odbora SDP-a i Hrvatskog sabora Josip Leko, članovi Predsjedništva SDP-a i Vlade, saborski zastupnici i drugi.

Pročitajte i ovo Dragan Kovačević slučajno?!?! Bivši Milanovićev ministar i prvi na SDP-ovoj listi pio kavu s USKOK-ovim optuženikom, HDZ se oglasio ironičnom porukom Tihomir Cipek, politički analitičar "Prava politička diverzija" Analitičar za Dnevnik Nove TV: "Milanović ide na taj sukob i to se čak kosi s načelima SDP-a. A Plenkovićeva taktika je poput thai chija"

Ivica Račan bio je predsjednik hrvatske Vlade od 27. siječnja 2000. do 23. prosinca 2003. godine.

Na parlamentarnim izborima 3. siječnja 2000. koalicija SDP-HSLS osvaja 38,7 posto glasova te se uspostavlja vlada koalicije šest stranaka, s Ivicom Račanom kao premijerom, koja će se još zvati i "trećesiječanjskom vlašću". Česti sukobi između stranaka članica vladajuće šestorice opterećivali su njegovu vladu, kao i kritike od strane oporbenog HDZ-a.

'Tko ne razumije temelje suverenosti neka javno zatraži unošenje NDH u Ustav'

Nakon parlamentarnih izbora 2003. godine, SDP je postala najjača oporbena stranka. Račan je obnašao dužnost predsjednika Nacionalnog odbora za praćenje pristupanja Republike Hrvatske Europskoj uniji.

31. siječnja 2007. liječnici otkrivaju da bolovi u ramenu koje je Račan neko vrijeme trpio nisu posljedica "smrznutog ramena" nego je u pitanju maligni tumor. 4. travnja SDP priopćava pogoršanje Račanovog zdravlja i otkrivanje novih metastaza u mozgu. Račan 11. travnja podnosi ostavku na mjesto predsjednika SDP-a. Umro je 29. travnja 2007. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene