Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jedno misle, drugo rade

SDP-ovci protiv prodaje zemljišta na Trešnjevci, a glasali 'ZA' prodaju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrebački SDP čini se, jedno misli, drugo radi. Kako inače objasniti nevjerojatnu situaciju u kojoj su njihovi gradski vijećnici bili protiv prodaje vrijednog gradskog zemljišta na zagrebačkoj Trešnjevci, na kojemu treba niknuti neboder od 34 kata, a potom su, zabunom, glasovali za?

Postavlja se pitanje, znaju li zastupnici u zagrebačkoj skupštini za što dižu ruke? Zemljište na križanju Zagrebačke avenije i Selske ulice vrijedi milijune kuna. Baš na njemu trebao bi niknuti neboder od 34 kata, no toj ideji usprotivila se većina zastupnika u zagrebačkoj gradskoj skupštini.

Pročitajte i ovo Ilustracija Na Trešnjevci Drama u Zagrebu: Muškarac se namjerno zabio u automobil u kojem su bili žena i dijete Požar na automobilu, Trešnjevka SLIJEDI OČEVID FOTO/VIDEO Dramatična noć na zagrebačkoj Trešnjevci: Vatrena buktinja progutala hibridni automobil

>> Izglasan proračun: 'Veseli me što nazirem zrnce suradnje'

'Diskusija je išla u tom smjeru da su zastupnici protiv prodaje tog zemljišta', pojasnila je Dinka Pavelić, nezavisna zastupnica u Zagrebačkoj skupštini. No na glasovanju o raspisivanju natječaja za prodaju zemljišta dogodio se preokret. SDP-ova većina, iako se prodaji protivila, glasovala je 'ZA'.

Hoće li i drugi put krivo glasati?

'Znate što, nekad vam na Odboru diskusije idu u jednom smjeru, i onda u međusobnim konzultacijama nakon još dodatnih informacija po klubovima se promijeni mišljenje da se ostavi prostora za još neke odluke', objašnjava Pavelić. U zagrebačkom SDP-u danas šute. Svi su cijeli dan po sastancima i vrlo zauzeti. Očito je teško opravdati pogrešno glasovanje i naći krivca. Ipak ova odluka ne znači konačnu odluku o prodaji zemlje.

'Kroz natječaj možemo vidjeti koliko ta zemlja zapravo tržišno vrijedi. Konačnu odluku koja opet dolazi pred skupštinu donijet će skupština da li ćemo to prodati ili nećemo', zaključila je Pavelić. Većina u Skupštini i dalje, tvrdi Dinka Pavelić, nije za prodaju te zemlje. Valjda neće i drugi put krivo glasovati.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene