Obavijesti Video Pretražite Navigacija
SDP-ovci napustili sjednicu

"Ovakvi bombaški napadi nemaju smisla na ozbiljnim sastancima kakav je ovaj''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zastupnici SDP-a napustili su u utorak u Saboru tematsku sjednicu o trgovinskoj politici Europske unije na kojoj je sudjelovala povjerenica Europske komisije za trgovinu Cecilia Malmström jer predsjednik Odbora za europske poslove Domagoj Ivan Milošević (HDZ) nije na dnevni red uvrstio temu Nacionalnog plana za borbu protiv diskriminacije.

Odmah na početku zajedničke sjednice Odbora za europske poslove, Odbora za gospodarstvo i Odbora za vanjsku politiku s temom "Zajednička trgovinska politika Europske unije" Joško Klisović zatražio je uvrštavanje Nacionalnog plana za borbu protiv diskriminacije na dnevni red istaknuvši da SDP to traži već mjesec dana.

Pročitajte i ovo Peđa Grbin predstavio listu za eu izbore Grbin o Plenkoviću: "Onaj koji je do jučer tvrdio da ga ne zanima ništa osim Hrvatske danas razmišlja o bijegu" Peđa Grbin "panika patuljastog diktatora" Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Pričao sam s Milanovićem, imamo plan C. Popišali su se na sve nas"

Predsjedavajući Milošević odgovorio mu je kako je tema sjednice trgovinska politika u EU-u i poručio da ne zloupotrebljava sjednicu, te da nema smisla o tome govoriti pred povjerenicom Malmström. "Ovakvi bombaški napadi nemaju smisla na ozbiljnim sastancima kakav je ovaj danas", kazao je.

"Povjerenica jako dobro zna što su ljudska prava i da trgovina nema smisla ako ljudi u svojoj zemlji ne mogu ostvariti razinu ljudskih prava kao u drugim zemljama EU-a", uzvratio je Klisović.

Tek nakon izlaganja povjerenice Malmström dobio je riječ SDP-ov Peđa Grbin koji je kazao da sloboda trgovine bez borbe protiv diskriminacije nema nikakvog smisla i ocijenio Miloševićevo vođenje sjednice nekorektnim.

"Danas nam niste dopustili niti da zatražimo sazivanje sjednice o temi koja je izuzetno važna, ne samo na unutarnjem polju Hrvatske, već i na polju obveza koje za Hrvatsku proizlaze iz članstva u EU-u", rekao je Grbin.

Dok se ne postupi u skladu s SDP-ovim zahtjevom i ne sazove sjednica o Nacionalnom planu borbe protiv diskriminacije, SDP neće sudjelovati u radu sjednice ni u radu Odbora za europske poslove, dodao je Grbin.

"Nadam se da će taj zahtjev doći, još uvijek ga nismo dobili", kratko mu je odgovorio Milošević. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene