Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Utrka za Pantovčak

SDP za Josipovićevu kampanju ima oko 4 milijuna kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Srdačan susret predsjednika Josipovića i Tomislava Karamarka dogodio se u Ludbregu. Neko su vrijeme bili sami onda im se pridružio i predsjednik sabora.

Nedjeljno prijepodne u Ludbregu proveli su Ivo Josipović, Josip Leko i Tomislav Karamarko. A kako se predsjednički izbori bliže, tako će se i stranke sve više angažirati na terenu. SDP-ovci kreću u pripremu kampanje za aktualnog predsjednika Ivu Josipovića.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović - 7 Oglasio se na društvenim mrežama Milanović se ponovo obrušio na Ustavni sud: "Kolinda Grabar-Kitarović? Tumarala je po HDZ-ovim dernecima" Rat objavama - 1 Fotomontaže Politički rat proširio se na internet: Hoće li pobijediti lord Voldemort ili Karaplenković?

Uz potporu koalicijskog partnera HNS-a, Josipović očekuje i potporu drugih stranaka, pa tako i ORAH-a. No to čini se neće biti tako lako! S druge strane čeka se i službena potpora HDZ-ovih koalicijskih partnera Kolindi Grabar Kitarović.

Josipović: 'Samo jaki političari, jake politike i jake države spremne su na dogovor i kompromis'

Srdačan susret predsjednika Josipovića i Tomislava Karamarka dogodio se u Ludbregu. Neko su vrijeme bili sami onda im se pridružio i predsjednik Sabora. U procesiji nisu hodali zajedno. Ali su osjetili isto.

'Pa dobre vibracije se ovdje osjećaju', kazao je predsjednik Republike Hrvatske, Ivo Josipović.

'Doista, evo ovdje sam drugi ili treći put i dobro se osjećam, mislim da je dobro', rekao je predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko.

Ludbreške pozitivne vibracije, Josipović i Karamarko, nisu željeli pokvariti pričajući o kampanji za predsjedničke izbore. No stranke već se itekako pripremaju. Koliko će SDP na kampanju Ive Josipovića potrošiti novca još nemaju računicu. No u budžetu je oko 4 milijuna kuna.

Osim SDP-ovog koalicijskog partnera HNS-a, predsjednik očekuje i podršku Oraha. Mirela Holy ga podržava ali Orah još uvijek ne.

Biskup Puljić: Naši stari odupirali su se bezbožnim idelogijama fašizma i komunizma

'Mi se ne slažemo u određenim dijelovima odnosno njegovim stavovima koji su izrečeni uz energetsku politiku konkretno uz ideju eksploatacije nafte u Jadranu. Zbog toga što smatramo da bi to bilo jako, jako opasno. Jadran je plitko i zatvoreno more i bilo kakva havarija koja bi se dogodila bi trajno uništila i ribarstvo i turizam', kazala je predsjednica Orah-a, Mirela Holy.

Upitana postoji li mogućnost da i ona poziva građane da glasaju za Josipovića ukoliko u njegovom programu bude taj energetski dio koji se njoj sviđa, a Orahu-ne, Holy je kazala da je takav razvoj događaja malo vjerojatan te da se neće dogoditi.

'To će se teško dogoditi, onda ću se i ja vjerojatno isto povući i pasivizirati', rekla je Holy.

HDZ-ova kandidatkinja Kolinda Grabar Kitarović još uvijek nije dobila javnu potporu koalicijskih partnera. HSP Ante Starčević sastaje se idući vikend. Čeka se i HSS.

'Za sada još nismo donijeli takvu odluku računamo da ćemo 13. 9. imati glavni odbor i donijet ćemo odluku o potpori ili ne potpori', rekao je Branko Hrg, predsjednik HSS-a.

Za sad su jedino Ivo Josipović i Kolinda Grabar Kitarović obznanili svoje kandidature. Na desnici bi planove mogao pomrsiti Milan Kujundžić ukoliko se odluči ući u utrku za Pantovčak. Na ljevici se za sad, osim Josipovića, ne naziru drugi kandidati.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene