Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Što bi učinili ako bi im prosvjedovali ispred kuće?

SDP-ovci bi razgovarali s prosvjednicima, HDZ-ovci bi ostali doma

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Buran je tjedan iza naših zastupnika. Mnogi su ga osim u burnim raspravama proveli i razmišljajući hoće li se naći na ruti nezadovoljnih prosvjednika. No, kao i svima nama, osmijeh im je izmamilo ljepše vrijeme.

Prosvjednici ne odustaju, a sve češće su njihova odredišta adrese političara. Nije im to baš ugodno, a neke od zastupnika smo pitali što bi napravili ukoliko bi prosvjednici došli ispred njihovih domova.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Zastupnici imaju i novogodišnje želje Naši političari znaju što je dobro za detoksikaciju Slika nije dostupna Službeno zastupnica 'Velika mi je čast, nisam primijetila da sam neželjena'

'Ne bih s njima razgovarao jer ljudi koji su došli prosvjedovati nisu tu da bi razgovarali, nego da bi izrazili svoje nezadovoljstvo', rekao nam je HDZ-ovac Branko Vukelić. Njegov kolega Boris Kunst istaknuo je kako je logično da u toj masi ima i izgrednika. Bianca Matković smatra da ona prosvjednicima nije u fokusu, a SDP-ovci su ipak malo hrabriji.

'Bio bih spreman razgovarati s njima, a bijega sigurno ne bi bilo', kaže Ranko Ostojić, a s prosvjednicima bi razgovarali i njegovi kolege Arsen Bauk i Biljana Borzan.

Saborske zastupnike smo pitali i što misle o izboru Đurđice Krnjak, bivše radnice Kamenskog za Zagrepčanku godine. Taj je izbor razljutio njene kolegice koje je optužuju da je preuzela zasluge te da je novčanu nagradu trebala podijeliti s njima. Ovakvi razdori se događaju i među političarima.

'Svojedobno sam pokrenula antinuklearnu kampanju u Moslavini. Na kraju je nagradu primio saborski zastupnik a mene su potapšali po ramenu', prepričala je svoj slučaj HSS-ovka Marijana Petir.

Branko Vukelić ističe kako su sve nagrade koje je dobio nagrade i njegovih suradnika, a Ranko Ostojić kaže kako je njemu važnije doći do rješenja problema nego tko će na kraju pokupiti šlag.

'Uvijek netko mora biti zaslužniji od drugih. Tako je to u ljudskom društvu', objašnjava nezavisni zastupnik Ivan Čehok.

Proljeće izazvalo dobro raspoloženje

Političari su bili puno raspoloženiji kada smo ih pitali za komentar o lijepom vremenu koje je prisutno ovih dana.

'Meni je ovo proljeće puno toga promijenilo, puno toga se događa i puno toga se budi. To sve me čini sretnom', sa smješkom će Bianca Matković dok će se njena kolegica iz HDZ-a Sunčana Glavak lijepo vrijeme posvetiti uređenju doma.

'Proljeće je vrijeme koje će razveseliti moju kuću jer će ona doživjeti preporod. To je vrijeme kada se naprave neka veća čišćenja', rekla je Glavak.

Ivan Čehok bio je pjesnički raspložen. 'Mogu samo citirati Luku Nižetića: 'Proljeće je, a u meni nemir', rekao je Čehok.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene