Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kasnili dva dana

SDP objavio financijsko izvješće na internetu, u plusu su nekoliko milijuna kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Danas je SDP na internetu objavio svoje financijsko izvješće za prošlu godinu.

S objavom financijskog izvještaja za 2012. godinu SDP je kasnio dva dana jer je, kako kažu, osoba koja je bila zadužena za to imala zdravstveni problem. Sada je izvještaj objavljen na njihovoj internetskoj stranici.

Pročitajte i ovo Liste Rijeke pravde - 1 Jesu li partneri dobili previše? Ne misle svi da su liste Rijeke pravde – pravedne: "Peđa Grbin bi više trebao osluškivati teren" Predsjednik SDP-a Peđa Grbin Donesena konačna odluka Glavni odbor SDP-a potvrdio liste: Na izbore izlazi i poznata pjevačica, a neki gradonačelnici odbili su pozicije

>> SDP nije objavio financijski izvještaj na internetu, kazna za to je milijunska

'Zbog hitne hospitalizacije i operativnog zahvata odgovorne osobe SDP je bio prisiljen izvijestiti Državno izborno povjerenstvo (DIP) i Ured za državnu reviziju o izvanrednim okolnostima zbog kojih je financijsko izvješće s objavom kasnilo dva dana, a o čemu su izviješteni i mediji koji su s pravom postavili pitanje o neobjavljivanju izvještaja u zadanom roku', stoji u SDP-ovu priopćenju.

'Kašnjenje je bilo opravdano'

Ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras te ministar rada i mirovinskoga sustava Mirando Mrsić rekli su kako je neobjavljivanje financijskog izvještaja SDP-a bilo opravdano jer je osoba koja je bila zadužena za to bila bolesna, ali da ta stranka uvijek radi transparentno i po zakonu. Upitan očekuje li da će strankla trpjeti neke sankcije zbog nepoštivanja roka za objavu izvješća, Mrsić je odgovorio kako se treba držati zakona i da će o tome odlučiti nadležne institucije.

'Neka DIP odluči hoće li biti sankcija'

'DIP će odlučiti je li to bilo opravdano ili ne. Ja mislim da je bilo opravdano. Na neke stvari u životu ne možete utjecati', rekao je Mrsić.

'Mi ćemo postupiti onako kako institucije odluče. Prepustimo onima kojima je to dužnost da ocijene je li ovo što se dogodilo nešto što podliježe sankcijama ili je bila nepredviđena okolnost, jer stvarno ne možete predvidjeti da se nekome nešto može dogoditi. Mi smo to objasnili, a oni koji to trebaju će ocijeniti je li to bilo opravdano ili nije', ustvrdio je.

'Izvanredne okolnosti'

Glasnogovornica Ivana Grljak situaciju je objasnila izvanrednim okolnostima. 'Nismo stavili izvještaj na web jer je odgovorna osoba imala iznenadnih zdravstvenih problema. O svemu su obaviješteni Državni ured za reviziju i DIP te je dogovoreno da će izvještaj biti stavljen u ponedjeljak', rekla je Grljak.

Objavu na internetu su najavili za ponedjeljak, no na kraju je to ipak učinjeni danas.

Prema SDP-ovom financijskom izvješću za 2012. stranka je ostvarila prihode nešto više od 35 milijuna kuna, a rashode nešto više od 29,6 milijuna kuna, pa je tako ostvaren višak prihoda od 5,3 milijuna kuna. Višak prihoda koristi se za pokriće ostvarenog manjka prihoda iz ranijih godina, navodi se u izvješću. Napominje se da je stranka registrirana kao jedna pravna osoba sa jedinstvenim žiro računom tako da su i financijski pokazatelji organizacijskih dijelova (županijske, gradske i općinske organizacije SDP-a) objedinjeni u izvještaju kao financijski izvještaji za stranku u cjelini. U SDP-u je tijekom 2012. godine bilo zaposleno 55 zaposlenika, stoji, među ostalim, u financijskom izvješću.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene