Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Još jedan u nizu skandala'

SDP o 'izvlačenju kuverti': HDSSB-ova vlast gubi kompas

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Saborski zastupnik SDP-a i kandidat za osječko-baranjskog župana, Domagoj Hajduković, izjavio je danas kako je pokušaj župana Vladimira Šišljagića (HDSSB) da se izvlačenjem kuverti odluči o zapošljavanju dvoje pripravnika u Hitnoj medicinskoj pomoći, 'jedan u nizu skandala HDSSB-ove vlasti u posljednje vrijeme', što pokazuje da 'županijska vlast polako gubi kompas'.

Na konferenciji za novinare u Osijeku Hajduković je ustvrdio kako taj događaj pokazuje da se HDSSB "ne snalazi u transparetnim natječajima", jer, kazao je, nema dvije jednake osobe bez obzira na njihove kvalifikacije, zbog čega postoje razgovori i dodatni testovi, preko kojih se biraju najbolji kandidati.

Pročitajte i ovo Zvonimir Mršić, Zoran Milanović Greška Milanovićev bliski kolega: ''Je li sada svima jasno?'' Andrej Plenković i Peđa Grbin užarene linije Ovo je za analitičare realan postizborni scenarij: "Ima prodanih duša, samo je pitanje cijene"

Upitao je kakve veze ima župan s biranjem zaposlenika-kandidata u bilo kojoj instituciji, neovisno o tome što joj je Osječko-baranjska županija osnivač, jer te institucije imaju ravnatelje, direktore i Upravna vijeća. Očito je da HDSSB i župan Šišljagić to ne gladaju na ovaj način, već su navikli raditi drugačije, kazao je Hajduković.

>> Poništit će natječaj: U osječkoj Hitnoj 'lutrijom' odredili tko će dobiti posao!

Župan Šišljagić u četvrtak je na izvanrednoj konferenciji za novinare u osječkoj Hitnoj medicinskoj pomoći novinare zamolio da izvuku dvije od 35 kuverti u kojima su bila imena kandidata koji su udovoljili uvjetima natječaja za dva volonterska mjesta diplomiranih ekonomista za 1600 kuna, istaknuvši da će se tako vidjeti kako su neosnovane optužbe o nepotizmu i stranačkom zapošljavanju u Županiji.

Hajduković je danas ocijenio da je to bila pljuska ljudima koji su se javili na taj natječaj, a posebice onima, čija su imena bila izvučena, a koji zbog toga neće dobiti taj pripravnički posao.

Napomenuvši kako u HDSSB-u govore da su protiv nepotizma Hajduković je naveo da je brat Branimira Glavaša direktor komunalnog poduzeća "Unikom", sin predsjednik Savjeta mladih grada Osijeka, a bratić na čelu županijskoga Zavoda za javno zdravstvo.

"HDSSB se ponaša kao Zavod za zapošljavanje, to nije način na koji trebaju djelovati političke stranke, u Hrvatskoj, niti bilo gdje drugdje. Jedino gore od ovoga može biti da nam Ivo Sanader počne pričati o poštenju", ustvrdio je Hajduković. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene