Obavijesti Video Pretražite Navigacija

SDP namjerava pobijediti izbore sa 33% glasova

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Glavni odbor Socijaldemokratske partije Hrvatske (SDP) u nedjelju je na sjednici definirao ciljeve koje će ta stranka pretočiti u svoj izborni program i potvrdio koordinatore za predizbornu kampanju u 10 izbornih jedinica.

- Jedinstveni smo u tome da polučimo dobar izborni rezultat", rekao je predsjednik SDP-a Ivica Račan na konferenciji za novinare u "Tomislavovom domu" na Sljemenu gdje je SDP održao dvodnevno stranačko savjetovanje.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Obljetnica smrti SDP-ovci na Račanovu grobu: Ne bi bio zadovoljan današnjom Hrvatskom Slika nije dostupna Josipović položio vijenac Četvrta obljetnica smrti Ivice Račana

Istaknuo je da su članovi GO jednoglasno odlučili da svi SDP-ovci koji su na profesionalnim stranačkim dužnostima u državnoj ili lokalnoj vlasti izdvoje desetinu plaće čime bi se financirala
predizborna kampanja.

Račan je kazao kako bi koordinatori koji će dobro obavljati posao tijekom predizborne kampanje mogli biti i nositelji lista na izborima. Od 1. do 10. izborne jedinice koordinatori su: Ivica Račan, Milan Bandić, Ljubo Jurčić, Zoran Milanović, Igor Dragovan, Tonino Picula, Milanka Opačić, Zlatko Komadina, Ingrid Antičević-Marinović i Željka Antunović.

Tim za pripremu izbora vodit će Slavko Linić, a za dnevnu stranačku koordinaciju danas je zadužen Zoran Milanović.

Račan je najavio kako će SDP žestoko i argumentirano kritizirati
HDZ-ovu vlast ponajprije zbog toga što, ustvrdio je, danas nema
političke volje da se riješe nagomilani problemi vezani uz korupciju i kriminal. Dodao je da neće ostati samo na kritici vlasti nego će ponuditi svoje ideje i rješenja za osiguranje boljeg standarda građana istaknuvši da "poštena Hrvatska zaslužuje poštenu vlast".

U SDP-u su jučer, uz ostalo, analizirali gospodarske pokazatelje u Hrvatskoj te izrazili zabrinutost zbog zastoja standarda i
industrijske proizvodnje, ali i zbog porasta javnog duga.

Na pitanje novinara Račan je rekao da je radni ručak s premijerom Sanaderom iskoristio za brže rješavanje pitanja funkcioniranja vlasti u Požeško-slavonskoj županiji, ali i kako bi ga podsjetio da još uvijek nema odgovora o mjerama koje se kane poduzeti kako bi Hrvatska na nediskriminirajućoj osnovi zaštitila svoj prostor, vezano uz prodaju nekretnina strancima.

Račan je odbacio kalkulacije o tome da se postavljanjem Željke
Antunović u 10. izbornu jedinicu nju željelo "maknuti iz Zagreba", a na upit je li sklopio 'pakt' s Milanom Bandićem odgovorio je kako bi vjerojatno "bilo veselja" da se pokaže u raskol u stranci.

- Problema u stranci ima, ali nema raskola, naveo je i dodao da
visoki rejting Bandića i zagrebačke organizacije nije argument da se ne razgovara o problemima u djelovanju pojedinaca.

Predsjednik Glavnog odbora Tonino Picula izvijestio je da je Ivan
Ninić, bivši saborski zastupnik i dugogodišnji stranački dužnosnik, u nedjelju istupio iz GO, ali i iz članstva stranke jer je smatrao da SDP nije dovoljno lijevo orijentiran. Šibenski SDP ranije je protiv njega pokrenuo stranački postupak jer smatra da je Ninić svojim istupima u javnosti narušavao ugled stranke.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene