Obavijesti Video Pretražite Navigacija

SDP najavio ukidanje 'nula promila'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Savjeta za zdravstvo SDP-a Rajko Ostojić danas je u Splitu predstavio zdravstvenu politiku SDP-a, ustvrdivši kako će za 60 dana, čim SDP dođe na vlast, ukinuti "zakon o nula promila".

I medicina preporučuje da je čaša vina na dan dobra za zdravlje, a i zbog drugih razloga taj ćemo zakon odmah ukinuti, to prije što do sada nije postigao nikakve rezultate, rekao je.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ukidanje nula promila, ali i oštrije kazne za prekršaje? Slika nije dostupna Pobijedi li SDP na izborima, ukinut će odredbu o nula promila

Ostojić je ustvrdio da se i zdravstvena politika zasniva na trima važnim riječima cijelog programa SDP-a: sigurnost, solidarnost i prosperitet.

HDZ-ova vlast, kazao je Ostojić, uvela je dvije participacije čime su samo smanjena stečena prava pacijenata.

Hrvatsko zdravstvo postaje sve nedostupnije hrvatskim građanima, a to potvrđuje i Svjetska zdravstvena organizacija koja medicinsku struku, odnosno liječnike i sestre, svrstava visoko po kvaliteti, ali kad ocjenjuje prava pacijenata, Hrvatsku stavlja tek na 95. mjesto. 

Po dostupnosti zdravstvene zaštite, po ocjeni Svjetske zdravstvene organizacije, Hrvatska je na sramotnu 125. mjestu, rekao je Ostojić.

To ćemo promijeniti za 60 dana, čim pobijedimo na izborima, ustvrdio je.

Predsjednici splitskog i županijskog SDP-a Marin Jurjević i Veljan Radojković kazali su kako je u splitskoj bolnici standard pacijenata vrlo loš, unatoč neprijeporno velikim ulaganjima države.

"Drago nam je što se ulaže, ali taj novac treba okrenuti k dobrobiti pacijenata, tako da u bolnici imaju osnovne stvari, kao što su posteljina, pidžame, pa čak toaletni papir kojega sada nema", rekli su.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene