Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Objasnili razloge

SDP i HDZ ne žele promatrače na pregovorima s MOST-om

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iz SDP su poručili da su na samom početku pregovora predložili da se pregovara pred očima javnosti.

SDP ne namjerava dopustiti udruzi Transparency International Hrvatska (TIH) da promatra pregovore njihove koalicije Hrvatska raste s Mostom, osim ako se sastanci u potpunosti otvore za javnost.

Pročitajte i ovo Peđa Grbin POSTIZBORNA KOMBINATORIKA Grbin o pregovorima s Domovinskim pokretom i Milanoviću: "Ja mu na tome zahvaljujem" Marin Miletić Nesuglasice presudile Nakon raskola u Mostu internetom se širi Miletićeva objava stara nekoliko mjeseci

Hini je u toj stranci u ponedjeljak rečeno kako je SDP na samom početku pregovora predložio da se pregovara pred očima javnosti te kako odbija zahtjev TIH-a sve dok novinari ne budu nazočili pregovorima.

Zahtjev TIH-a odbio je i HDZ, čiji je Goran Marić nakon pregovora s Mostom o financijskom i monetarnom sustavu kazao kako bi, ako bi se TIH-ove promatrače pustilo na pregovore, isto zatražile i druge udruge. "Kad osvoje mandat na izborima, onda ćemo pregovarati s njima", poručio je Marić.

Lovrinović objasnio kako će i kada MOST donijeti odluku kome su bliži

Predsjednica TIH-a Davorka Budimir potvrdila je u ponedjeljak novinarima da je TIH dobio dopuštenje Mosta da promatra njihove pregovore s dvjema velikim koalicijama, no nije objasnila što će udruga zapravo učiniti s informacijama sa sastanaka kojima će nazočiti.

Budimir je izvijestila da je TIH još prije tjedan dana, kada je postalo jasno da pregovori neće biti otvoreni za javnost, Mostu i koalicijama okupljenima oko HDZ-a i SDP-a uputio zahtjev da na sastancima o formiranju nove vlade nazoče i njihovi pregovarači.

"Smatramo osobito važnim da taj postupak ne bude obavijen velom tajne", kazala je Budimir, a na pitanje kako TIH namjerava obavještavati javnost o pregovorima, odnosno hoće li objavljivatti zapisnike s pregovora, odgovorila je kako bi se TIH ponašao kao promatrač.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene