Obavijesti Video Pretražite Navigacija

SDP, HNS, HSLS, LJH, ZS i ZL poduprijet će gej prava

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
LGBTIQ koordinacija Hrvatske izvijestila je da su na njihov zahtjev upućen političkim strankama odgovorili SDP, HNS, HSLS, Ljevica Hrvatske, Zelena lista i Zelena stranka te da su se te stranke obvezale da će poduprijeti gej prava.

U LGBTIQ koordinaciji Hrvatske je 11 skupina koje se bave promicanjem, zaštitom i afirmacijom prava i identiteta seksualnih i rodnih manjina u Hrvatskoj.

Pročitajte i ovo Prosvjed u Poljskoj - 4 uoči parlamentarnih izbora VIDEO/FOTO Pola milijuna Poljaka izašlo na ulice u golemim prosvjedima protiv vlasti: "Dosta je!", "Ne želimo autoritarnu Poljsku" Slika nije dostupna s obje strane rešetke Predstavljena publikacija o pravima djece roditelja zatvorenika: "Treba govoriti o njihovoj zaštiti više nego ikad"

LGBTIQ koordinacija Hrvatske, uz ostalo, zahtijeva potpuno
izjednačivanje osoba LGBTIQ pred zakonom, što uključuje pravo na brak i posvajanje djece te uključivanje državnih tijela u borbu protiv homofobije, bifobije i transfobije.

Ljevica Hrvatske, Zelena lista i Zelena stranka podupiru sve zahtjeve, uključivo pravo na brak i posvajanje djece. HNS i HSLS također podupiru istospolne parove, ali ne i pravo na posvajanje djece. U HSLS-u smatraju da bi "sloboda, t.j. prava djeteta, mogla biti ugrožena pravom osoba LGBTIQ na posvajanje djece", jer je "hrvatsko društvo još pretežno homofobno, protiv čega se HSLS bori".

SDP podupire "legalizaciju registriranog partnerstva osoba LGBTIQ, no ne podupire posvajanje djece od istospolnih parova jer bi dijete koje živi u takvoj zajednici moglo biti izloženo negativnim reakcijama druge djece i okoline", navodi se, uz ostalo, u priopćenju LGBTIQ koordinacije Hrvatske.

SDP, HNS i HSLS su poduprli njihov prijedlog za donošenje nacionalnog programa borbe protiv homofobije, bifobije i transfobije te uključivanje tijela državne vlasti na svim razinama u provedbu programa te njegovo financiranje ili sufinanciranje.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene