Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sastaje se predsjedništvo

Spominje se i isključivanje iz stranke: SDP uskoro odlučuje o sudbini jednog od glasnijih kritičara Davora Bernardića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjedništvo SDP-a u subotu će odlučiti o sudbini saborskog zastupnika Miranda Mrsića.

Prije sjednice Glavnog odbora SDP-a u subotu koji treba odlučiti o novom sastavu tajništva stranke, sastat će se Predsjedništvo koje bi trebalo odlučiti o sudbini saborskog zastupnika Miranda Mrsića od kojeg je prošlog tjedna zatražilo da iz saborske procedure povuče svoj prijedlog izmjena Zakona o doprinosima, uz obrazloženje da će Klub zastupnika predložiti bolji, dorađeniji prijedlog.

Pročitajte i ovo Tonino Picula, zastupnik u EU parlamentu Kriva taktika Picula otvoreno o Milanovićevoj sudbini: "Potrebna je promjena na Pantovčaku" Peđa Grbin predstavio listu za eu izbore Grbin o Plenkoviću: "Onaj koji je do jučer tvrdio da ga ne zanima ništa osim Hrvatske danas razmišlja o bijegu"

Mrsić, jedan od glasnijih kritičara predsjednika stranke Davora Bernardića, do sada je u izjavama medijima odbijao mogućnost da prihvati odluku Predsjedništva, a pozvan je na sutrašnji sastanak da se očituje o zahtjevu Predsjedništva.

"Pozvan sam na sjednicu Predsjedništva kao predlagatelj zakona i članovima Predsjedništva ću objasniti razloge zbog čega su ti zakoni važni za Hrvatsku i hrvatske građane koji sada rade na određeno vrijeme i za sve one koji traže sigurnost radnog mjesta", potvrdio je Mrsić. "Nadam se da će nakon informacija koje ću im dati Predsjedništvo promijeniti svoju odluku", vjeruje Mrsić.

"Ja od tog prijedloga zakona neću odustati jer je to ono što dugujem građanima koji sada rade na radnim mjestima na određeno vrijeme, dugujem onim mladim ljudima koji su zbog toga otišli iz Hrvatske. I ovaj prijedlog zakona ide za tim da poskupi poslodavcima ugovore na određeno i stimulira ih da daju ugovore na neodređeno", pojasnio je Mrsić.

Spominje se i isključivanje iz stranke

Što se eventualnih sankcija tiče, a spominje se čak i isključivanje Mrsića iz SDP-a, on kaže da će "Predsjedništvo i Glavni odbor odlučiti treba li ih biti".

Prema neslužbenim informacijama, Glavni odbor bi trebao ustrojiti novo tajništvo stranke nakon nedavne 7. Izvještajno-tematske konvencije, a najveće iznenađenje je smjena dosadašnjeg glavnog tajnika SDP-a Zvane Brumnića, dugogodišnjeg Bernardićevog bliskog suradnika.

Izvori iz SDP-a navode da su se razišli zbog Bernardićevog nezadovoljstva Brumnićevim radom koji se nije u dovoljnoj mjeri posvetio terenu te da je na donošenje te odluke na Bernardića u velikoj mjeri utjecao njegov PR-savjetnik Siniša Jagodić.

Funkciju glavnog tajnika bi trebao preuzeti poslovni direktor Nikša Vukas, koji bi tako obnašao dvije stranačke dužnosti.

Politički tajnik SDP-a, odluči li tako Glavni odbor, trebao bi postati Davorko Vidović, glavni kreator novog stranačkog programa "Za dobro društvo".

Među zanimljivijim očekivanim imenovanjima, kako navode izvori, trebao bi biti i izvršni tajnik, što omogućuje novi Statut, a na tu bi dužnost trebao doći Bernardićev vjenčani kum Tihomir Barišić, koji je i u bliskim odnosima s Milanom Bandićem. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene