Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Karamarko oštro po Milanovićevoj Vladi

'Ovo je slika kaosa u vladajućoj koaliciji, SDP avanturistički vodi Vladu'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Smjena Branka Šegona slika je kaosa u vladajućoj koaliciji, poručio je šef HDZ-a Tomislav Karamarko.

Na skupu svih HDZ-ovih gradonačelnika i župana s vodstvom stranke u Trilju predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko komentirao je aktualne događaje.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković i Peđa Grbin Rijeke pravde slavile u dvije HDZ nije pobijedio u samo dvije izborne jedinice, pogledajte u kojima je izgubio Presica Možemo! - 12 IZ MINUTE U MINUTU Benčić otkrila prve poteze ako postane premijerka

O smjeni Branka Šegona, pomoćnika ministra Slavka Linića, rekao je da je to slika kaosa u vladajućoj koaliciji i da je nevjerojatno da premijer preko medija obavještava svog ministra da treba smijeniti pomoćnika. Pri tome Zoran Milanović još kaže da je on njegov pomoćnik već bi ga smijenio, a Karamarko podsjeća da su svi ministri i njihovi pomoćnici ujedno i pomoćnici samog premijera. Rekao je da je svaki drugi SDP-ov ministar u sukobu interesa.

'SDP-ova vlada je nesposobna, a SDP avanturistički vodi izvršnu vlast', rekao je Karamarko. Dodao je kako ovaj slučaj pokazuje da su odnosi u vladajućoj koaliciji katastrofalni. 'Kada bi se ovakav slučaj dogodio u HDZ-u taj bi pomoćnik ministra trajao manje od 24 sata, a ovaj se slučaj proteže već danima', tvrdi Karamarko.

Podsjetio je da HDZ predlaže rekonstrukciju Vlade, posebno njenog gospodarskog dijela, ali da zbog taštine i egoizma vladajući ni to ne žele prihvatiti. Karamarko smatra da je sad zapravo zbog katastrofalne gospodarske situacije i kasno za rekonstrukciju Vlade, ali je, kaže, HDZ to tražio kao konstruktivna oporba. 'Trebaju nam novi izbori, ali ako ne može drugačije rekonstrukcija Vlade bi dobro došla da se ne gubi vrijeme', rekao je Karamarko dodavši kako je rekonstrukcija posebno potrebna u 'čvoru ministara koji se bave gospodarsvenim pitanjima'.

Karamarko: SDP je nasljednik SKH koji je ubijao ljude

Apsurdnim je nazvao mjere za rezanje deficita jer iz drugog stupa kradu novac budućnosti, a tvrtkama uzimaju dobit što znači da neće biti investicija. Osvrnuo se i na predsjednika Josipovića, za kojeg je rekao da bi trebao jače pritiskati Vladu, a o velikoj koaliciji sa SDP-om koja bi možda bila rješenje za ovu situaciju rekao je da bi to bilo izgledno kada bi u Hrvatskoj postojali pravi socijaldemokrati. No, s ovom nesposobnom ekipom ne mogu se raditi nikakve koalicije, dodao je.

O slučaju smijenjenog međunarodnog tajnika Davora Stiera rekao je da je on zamijenjen novim kompetentnim čovjekom zato što se Stier ne može klonirati i istovremeno biti eurozastupnik i međunarodni tajnik.

'Sa Stierom smo zadovoljni, on je naš perspektivan kadar i on će vjerojatno biti na našoj listi na Europski parlament', rekao je Karamarko. (Agencija VLM/T.K.)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene