Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Optužbe u Saboru

SDP: Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja pogoduje velikima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
SDP optužuje vodstvo Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja da previše sluša politiku.

Tvrde da na taj način pogoduje nelojalnoj konkurenciji na tržištu, što je odbacila predsjednica Vijeća Agencije Olgica Spevec, ističući da ni ona ni Agencija nikada nisu podlijegali nikakvim pritiscima.

Pročitajte i ovo Gordan Maras (Foto: Dnevnik.hr) Nikad kraja Još jedna u nizu kaznenih prijava: Maras DORH-u prijavio Tomića zbog prelaska u Bandićev klub PR OTPUTUJTE I VI American Tourister putuje s Cristianom Ronaldom

'Ne možemo prihvatiti da se povlađivanjem većini dopuštaju stvari koje se ne bi smjele dopuštati. Ovakav rad Agencije nema smisla', poručio je Gordan Maras, najavljujući da njegov klub neće podržati izvješće o prošlogodišnjem radu Agencije. Ocijenio je da Agencija ne ostvaruje svoju osnovnu zadaću zaštite tržišnog natjecanja, jer, kazao je, dopušta, primjerice velikim proizvođačima preveliku koncentraciju u maloprodaji.

>> SDP neće podržati Bajićevo izvješće

Medijski kartel Ratka Mačeka

'Isto kao što smo jučer rekli u raspravi o radu DORH-a, ako ne kukuriknete i ne kažete 'ne možemo raditi jer nas politika pritišće' nemate opravdanja za svoj rad', poručio je. Njegove je prozivke odbacila Olgica Spevec. 'Nisam osoba koja bi podlegla bilo kakvom pritisku s koje god strane dolazio', naglasila je, dodavši da nema namjeru odstupiti sa svoje dužnosti sve dok profesionalno obavlja svoj posao.

Odgovorila je i na Marasove prozivke da Agencija ne reagirao na, kako je rekao SDP-ov zastupnik, pokušaje bivšeg glasnogovornika vlade i HDZ-a Ratka Mačeka i njegove supruge da stvaranjem medijskog kartela ovladaju medijskim prostorom u sjeverozapadnoj Hrvatskoj.

'Medijski kartel o kojem govorite nije u nadležnosti Agencije, nego u nadležnosti Zakona o medijima', poručila je Spevec SDP-ovom zastupniku. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene