Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Delikatna tema

SASTALO SE PREDSJEDNIŠTVO SDP-A Stranka prihvatila zamolbu Borisa Lalovca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Održala se redovna sjednica Predsjedništva SDP-a, a na dnevnom redu bio je i slučaj Borisa Lalovca.

SDP-ovci su, mešu ostalim, razgovarali i o slučaju Lalovac.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović Facebook objava Milanović: "Kao svaki ugroženi diktator, Plenković medije proglašava neprijateljima" Zoran Milanović Pozvao na glasanje Milanović: ''Tko god je dignuo ruku za Turudića, neprijatelj je Hrvatske''

Naime, bivši ministar financija i saborski zastupnik SDP-a Boris Lalovac, poslao je priopćenje u kojem lažnima naziva optužbe za obiteljsko nasilje, za koje ga je prozvala supruga u mreži lokalnih televizija.

Boris Lalovac navodi kako štetu trpi njihov maloljetni sin te da radi njegove zaštite o ovoj temi više neće javno nastupati.

O svemu se oglasio i SDP. Najoštrije osuđuju nasilje nad ženama. Tešku obiteljsku situaciju Borisa Lalovca, istaknuli su u priopćenju, ne mogu i ne smiju komentirati, ali pozivaju nadležne institucije da i taj slučaj istraže.

U Udruzi Babe priopćili su da ne mogu potvrditi ni opovrgnuti da im se supruga Borisla Lalovca obratila za pomoć, jer nije u njihovoj evidenciji.

U stranci je sazvana sjednica Predsjedništva. Nitko prije sjednice nije ništa htio komentirati, svi su se pozivali na ono što je rekao i Lalovac da ne treba javno istupati o toj temi zbog zaštite maloljetnog sina.

''On je rekao da zbog zaštite svog djeteta neće javno nastupati, i u tom smislu mislim da nitko ne bi trebao javno nastupati o toj temi. Nadležna tijela će postupati'', rekao je uoči sjednice Arsen Bauk.

U stracni su vrlo rezervirani kada se pirča o ovoj temi što i ne čudi jer se radi o delikatnoj situaciji.

'Nakon sjednice novinarima se obratio Rajko Ostojić koji je kazao kako je stranka prihvatila zamolbu Borisa Lalovca koji je zatražio stranku da se do daljnjeg povuče iz javnog i političkog života sve do okončanja ove afere s navodnim obiteljskim nasilje.

''To je sad jedno delikatno pitanje jer postupak može trajati i mjesecima, da ne kažem i godinama. Poučeni dosadašnjim iskustvima znamo koliko traju izvidi u tako delikatnim situacijama i pitanje je onda tko će zamijeniti gospodina Lalovca u Hrvatskom saboru jer povući se iz političkog i javnog života znači ne samo povući se s mjesta potpredsjednika SDP-a, nego i s funkcije zastupnika u Saboru'', izvijestio je reporter Dnevnika Nove TV Andrija Jarak.

''Kolega Lalovac je zamolio sve članove Predsjedništva da s obzirom na sadašnju situaciju prihvate njegovu zamolbu da se povuče iz ajvnog i političkog života do rješenja trenutne situacije. I mi smo to jednoglasno prihvatili i više to nećemo komentirati. Naravno da se SDP uvijek borio, bori se i borit će se protiv diskriminacije, protiv nasilja i naravno za prava žena'', rekao je nakon sjednice Rajko Ostojić.

Ostojić: Idućeg tjedna u Saboru interpelacija o radu Vlade vezano uz Inu

Predsjedništvo SDP-a odlučilo je u četvrtak da će idućeg tjedna uputiti u saborsku proceduru interpelaciju o radu Vlade vezano uz povrat Ine u hrvatsko vlasništvo te da će, zbog plagiranja, zatražiti smjenu ministra obrazovanja Pave Barišića.

Definitivno smo protiv privatizacije HEP-a, rekao je novinarima član predsjedništva Rajko Ostojić u pauzi sjednice.

"Naš stav je jasan da se svakoj žrtvi i branitelju treba duboko pokloniti, ali fašistički pizdrav 'za dom spreman' treba apsolutno osuditi. Rasprava o tom još traje", rekao je Ostojić.

Dodao je i da je dosad zaključeno da je Predsjedništvo protiv privatizacije HEP-a, kao i Hrvatskih voda; te da postoji visoka vjerojatnost za potencijalni sukob interesa potpredsjednice Vlade Martine Dalić i njezina supruga, zaposlenog u Upravi Ine.

Vezano uz slučaja ministra obrazovanja Pave Barišića, zaključeno je kako "nema gorega od krađe intelektualnog vlasnišva i plagijata".

"Intelektalna zajednica to osuđuje i mi to osuđujemo i tražimo opoziv aktualnog ministra znanosti te očekujemo da premijer Plenković to prihvati", izjavio je Ostojić novinarima.

"Vlada se o tome mora očitovati u roku 30 dana, ostaje li Barišić ili ide van iz Vlade", istaknuo je.

Neće biti otpuštanja u stranci

Upitan o zamrzavanju zastupničkog mandata Zorana Milanovića u Saboru, odgovorio je da će predsjednik stranke to rješiti s Milanovićem.

"Znate naš stav, svatko mora raditi svoj posao", rekao je.

Vezano uz stanje u stranci, poručio je da je ono stabilno i neće biti otpuštanja. Nema ništa ni protiv sindikalnog organiziranja u stranci, o čemu će, kaže, biti riječi i na današnjij sjednici Predsjedništva kao i o položaju. (Hina/A.J.)

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene